Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χαιρετισμός Βορίδη στο συνέδριο για τον Καποδίστρια (video)

καποδίστριας
08 Οκτωβρίου 2021 / 19:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο άνοιγμα των εργασιών του συνεδρίου για τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας, Ι. Καποδίστρια, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Βορίδης, το απόγευμα της Παρασκευής.

Το συνέδριο που διοργανώνεται από τον κεντρικό Δήμο είναι τριήμερο, Παρασκευή 8, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, έχει τίτλο “Ιωάννης Καποδίστριας, ο οραματιστής”.



Οι εργασίες του διεξάγονται στο Δημοτικό Θέατρο και φιλοδοξεί να φωτίσει την πορεία του Ιωάννη Καποδίστρια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και το όραμά του για τον σύγχρονο κόσμο.

Διακεκριμένοι Επιστήμονες και Καθηγητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιταλίας, αλλά και καλεσμένοι επιστήμονες και λογοτέχνες από τις πόλεις - σταθμούς της ζωής του Καποδίστρια, θα συναντηθούν στην γενέτειρα πόλη και θα φωτίσουν πλευρές του, μερικές από τις οποίες για πρώτη φορά.

Ένα τριήμερο με επιστημονικές ανακοινώσεις, με παρουσιάσεις λογοτεχνικών έργων εμπνευσμένων από τον Καποδίστρια, αλλά και ποιητικές και μουσικές συναντήσεις, με έργα που γράφτηκαν για εκείνον, ή που εμπνεύστηκαν από την εποχή του.

Παράλληλα με το συνέδριο θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις Ελληνικών και Βενετσιάνικων βιβλίων, εκθέσεις και ξεναγήσεις στην πόλη της Κέρκυρας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, στην Πινακοθήκη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στο Μουσείο Αντιβουνιώτισσας, στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων της Ιονικής Τράπεζας -Alpha Bank και στο Μουσείο Καποδίστρια.