Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαρίνες Λευκίμμης και Mega Yacht στη συνάντηση Γκίκα με Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΑΙΠΕΔ

Στέφανος Γκίκας
07 Οκτωβρίου 2021 / 17:38

Ο Διευθύνων Σύμβουλος δεσμεύθηκε ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα έχει προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία και για τα δύο projects.

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη, είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Μοναδικό θέμα συζήτησης απετέλεσε η πρόοδος στην προετοιμασία των διαγωνιστικών διαδικασιών των μαρίνων Λευκίμμης και Mega Yacht.

Σε ότι αφορά στη μαρίνα Λευκίμμης, ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι την επόμενη εβδομάδα ο φάκελος του λιμένος Λευκίμμης θα εξεταστεί από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ). Πρόκειται για ένα βασικό στάδιο, προκειμένου να δρομολογηθεί εν συνεχεία η διαγωνιστική διαδικασία.

Επιπλέον, ο φάκελος της μαρίνας Mega Yacht είναι ώριμος, ωστόσο εκκρεμεί η μετακίνηση των καρνάγιων σε άλλο χώρο. Σημειώνεται ότι βάσει του άρθρου 28 του ν. 4770/2021, για τις επιχειρήσεις ναυπήγησης, επισκευής, μετατροπής και συντήρησης ξύλινων σκαφών, ισχύουν πλέον οι διαδικασίες παραχώρησης διαχείρισης αιγιαλού, παραλίας κλπ. του ν. 2971/2001. Συνεπώς η μεταφορά τους θα πραγματοποιηθεί με πιο απλές διαδικασίες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος δεσμεύθηκε ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα έχει προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία και για τα δύο projects.

Ο Βουλευτής προσκάλεσε τον κ. Πολίτη στην Κέρκυρα και αναμένεται να καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Κατά την επίσκεψή του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ θα έχει συναντήσεις με τους θεσμικούς φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίησης.