Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη της Πρέσβεως της Ιταλίας στον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας

Κώστας Ζορμπάς
07 Οκτωβρίου 2021 / 16:02

Επίσημη εθιμοτυπική επίσκεψη της Πρέσβεως της Ιταλίας στην Ελλάδα, Patrizia Falcinelli στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κέρκυρας, Κώστα Ζορμπά.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2021, προγραμματισμένη επίσημη Εθιμοτυπική επίσκεψη  της Πρέσβεως της Ιταλίας στην Ελλάδα, Patrizia Falcinelli στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κέρκυρας, Κων/νου Ζορμπά.

Συμμετείχαν επίσης ο Φρειδερίκος Βαλσάμης, Πρόξενος της Ιταλίας στην Κέρκυρα, καθώς  και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ι.Ν. και της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Η Ιταλίδα Πρέσβης τόνισε ότι πρόκειται για την πρώτη  επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί η Πρεσβεία, μετά την πανδημία covid-19 και επιλέχθηκε η Περιφέρειά μας, λόγω του γεγονότος ότι τα Ιόνια Νησιά αποτελούν προσφιλή προορισμό για τους Ιταλούς τουρίστες.

Διαβεβαίωσε ότι θα γίνει προσπάθεια για μεγαλύτερη προσέλευση Ιταλών τουριστών, την επόμενη χρονιά και επίσης δήλωσε ότι επιθυμεί να οργανώσει πολιτιστικές δράσεις με Περιφέρειες της χώρας της.

Τέλος, ευχαρίστησε τον κ. Ζορμπά για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας στα νησιά του Ιονίου, που είχε ως αποτέλεσμα οι Ιταλοί πολίτες να αισθάνονται ότι επισκέπτονται έναν ασφαλή προορισμό, για το 2021.

Έγινε ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη για τα διασυνοριακά προγράμματα Ελλάδα-Ιταλία, που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και συζητήθηκαν επίσης γενικότερα θέματα συνεργασίας των δυο χωρών, σε επίπεδο προγραμμάτων πολιτισμού και τουρισμού.