Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πρόγραμμα του συνεδρίου «Ι. Καποδίστριας, ο οραματιστής»

Συνέδριο
07 Οκτωβρίου 2021 / 13:55

Το συνέδριο διοργανώνει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων  διοργανώνει την Παρασκευή 8, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, διεθνές επιστημονικό συνέδριο στην Κέρκυρα, με τίτλο “Ιωάννης Καποδίστριας, ο οραματιστής.” με τη συμμετοχή ιστορικών και προσωπικοτήτων των γραμμάτων που έχουν μελετήσει τη ζωή, το έργο αλλά και την εποχή που έζησε και έδρασε ο Καποδίστριας.

Το συνέδριο, οι εργασίες του οποίου θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, φιλοδοξεί να φωτίσει την πορεία του Ιωάννη Καποδίστρια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και το όραμά του για τον σύγχρονο κόσμο.

Διακεκριμένοι Επιστήμονες και Καθηγητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιταλίας, αλλά και καλεσμένοι επιστήμονες και λογοτέχνες από τις πόλεις - σταθμούς της ζωής του Καποδίστρια, θα συναντηθούν στην Γενέτειρα Πόλη του, και θα φωτίσουν πλευρές του Οικουμενικού Έλληνα, μερικές από τις οποίες για πρώτη φορά.

Ένα τριήμερο με επιστημονικές ανακοινώσεις, με παρουσιάσεις λογοτεχνικών έργων εμπνευσμένων από τον Καποδίστρια, αλλά και ποιητικές και μουσικές συναντήσεις, με έργα που γράφτηκαν για εκείνον, ή που εμπνεύστηκαν από την εποχή του.

Παράλληλα με το συνέδριο θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις Ελληνικών και Βενετσιάνικων βιβλίων, εκθέσεις και ξεναγήσεις στην πόλη της Κέρκυρας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας, στην Πινακοθήκη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στο Μουσείο Αντιβουνιώτισσας, στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων της Ιονικής Τράπεζας -Alpha Bank και στο Μουσείο Καποδίστρια.

Για την διοργάνωση του συνεδρίου μίλησαν σε συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης η Δήμαρχος Μ. Υδραίου και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου.
Σημειώνεται ότι θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου