Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φωτογραφίζοντας τη νυχτερινή Κέρκυρα - Δράση για παιδιά και νέους

Τάκης Μεταλληνός
06 Οκτωβρίου 2021 / 15:33
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Τον τόπο που κατοικούν, περπατούν, ονειρεύονται αλλά και ερωτεύονται, καλούνται να αποτυπώσουν με τη φωτογραφική τους μηχανή, παιδιά και νέοι 6-18 ετών, σε ώρες μετά τη δύση του ήλιου,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Πινακοθήκη του Δήμου διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας στο πλαίσιο της έκθεσης ζωγραφικής του Τάκη Μεταλληνού «Νυχτερινή Κέρκυρα», με παράλληλη δράση από τον ίδιο τον ζωγράφο.

Τον τόπο που κατοικούν, περπατούν, ονειρεύονται αλλά και ερωτεύονται, καλούνται να αποτυπώσουν με τη φωτογραφική τους μηχανή, παιδιά και νέοι 6-18 ετών, σε ώρες μετά τη δύση του ήλιου, προκειμένου η φωτογραφία τους να ακολουθεί τη θεματική της έκθεσης που φιλοξενείται αυτή την περίοδο στην Πινακοθήκη του Δήμου.

Η περίοδος φωτογράφισης ορίζεται σε δέκα (10) ημέρες, 6 – 16 Οκτωβρίου, ενώ οι φωτογραφίες μπορούν να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο mail της Πινακοθήκης, [email protected].

Η φωτογραφία που θα αξιολογηθεί ως η καλύτερη από την Καλλιτεχνική Επιτροπή, θα ανακοινωθεί το Σάββατο 23 Οκτωβρίου & ώρα 12:00 μ.μ., στον εξωτερικό χώρο του Περιστυλίου των Ανακτόρων, κατά την υλοποίηση της β’ φάσης της ίδιας δράσης, που περιλαμβάνει την μετατροπή της σε έργο τέχνης από τον ζωγράφο Τάκη Μεταλληνό, ζωντανά, μπροστά σε κοινό.

Το έργο / βραβείο, θα αποτελέσει δωρεά του ζωγράφου προς το νικητή, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αντίγραφο ενός έργου που φιλοξενείται στην έκθεση.
Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον ζωγράφο και την επιμελήτρια για θέματα που σχετίζονται τόσο με τη ζωγραφική, όσο και με τον τρόπο που η πόλη μπορεί να αποτελέσει για αυτούς, πηγή έμπνευσης.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν για τους εξωτερικούς χώρους.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.