Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το προσωπικό του ενδιαφέρον για την Κέρκυρα, εκδήλωσε ο Νίκος Δένδιας στους εκπροσώπους των τοπικών αρχών

Νίκος Δένδιας
06 Οκτωβρίου 2021 / 12:45
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Ο Υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι εξασφαλίστηκε επιτέλους η χρηματοδότηση για την παρέμβαση συντήρησης και φροντίδας στην Ιόνιο Βουλή, κάτι που εξαγγέλλεται για πολλοστή φορά και ελπίζεται ότι αυτή θα είναι η τελευταία και καθοριστική.

ΑΘΗΝΑ. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τα κερκυραϊκά ζητήματα εκδήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Στη σύσκεψη που κάλεσε το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο του στο Υπουργείο Εξωτερικών, παρέστησαν οι τρεις δήμαρχοι, οι τρεις βουλευτές του νησιού και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς. Ο κ. Δένδιας ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να του πουν 1-2 ζητήματα που θεωρούν μείζονος σημασίας για να τα προωθήσει, όπως είπε.

Όπως ήταν αναμενόμενο στη συζήτηση λίγο περισσότερο από μισή ώρα ξεδιπλώθηκαν ενώπιόν του τα πάντα. Οι υποδομές υγείας, το ΕΚΑΒ, η ύδρευση της Κέρκυρας, οι δρόμοι, τα σκουπίδια κ.ά. Ο Υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι εξασφαλίστηκε επιτέλους η χρηματοδότηση για την παρέμβαση συντήρησης και φροντίδας στην Ιόνιο Βουλή, κάτι που εξαγγέλλεται για πολλοστή φορά και ελπίζεται ότι αυτή θα είναι η τελευταία και καθοριστική. Ως προς αυτό υπενθυμίζεται, ότι η Βουλή των Ελλήνων έχει αναλάβει τη φροντίδα του Ιονίου Βουλευτηρίου, κάτι που είχε ανακοινώσει στο παρελθόν με την ιδιότητα του προέδρου του κοινοβουλίου ο Νίκος Βούτσης. Χωρίς όμως ποτέ να έχει υπάρξει επ΄αυτού κάποια εξέλιξη.

Οι βουλευτές και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν για την κατά τη γνώμη τους ιεράρχηση των αναγκών, κάτι το οποίο θα γίνει σε επόμενη συνάντηση, εν ευθέτω χρόνω.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.