Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο πόδι οι γονείς του 8ου νηπιαγωγείου Κέρκυρας

Κοντέινερ
06 Οκτωβρίου 2021 / 09:46
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ζητούν την μεταστέγαση από τις προκάτ αίθουσες που τοποθετήθηκαν στα Γενικά Λύκεια

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πόδι βρίσκονται οι γονείς του 8ου νηπιαγωγείου Κέρκυρας ζητώντας να βρεθεί άμεση λύση για την μεταστέγαση των παιδιών τους από τα προκάτ που τοποθετήθηκαν στον αύλειο χώρο των Γενικών Λυκείων σε νέο χώρο που θα μισθώσει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση έξω από το χώρο που έχουν τοποθετηθεί συνολικά τέσσερις αίθουσες προκατ για την στέγαση του 8ου νηπιαγωγείου και παραρτήματος του 12ου νηπιαγωγείου, με στόχο τον συντονισμό κινήσεων και με τους γονείς του άλλου σχολείου για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Όπως μάλιστα τόνισε στην «Ε» η Πρόεδρος του υπό Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Νηπιαγωγείου, Νίκη Διαμαντοπούλου, παρότι έχει ζητηθεί επανειλημμένως ραντεβού με την Δήμαρχο προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις, αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι και σήμερα.

Ακατάλληλος ο χώρος

Σύμφωνα με την ίδια ο χώρος που στεγάζονται τα 36 νήπια του 8ου νηπιαγωγείου είναι εντελώς ακατάλληλος. «Στόχος της συνάντησης ήταν ο συντονισμός κινήσεων των γονέων που τα παιδιά τους φοιτούν σε προκάτ, γιατί πραγματικά η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Δεν είναι τυχαίο, ότι τα μισά παιδιά έχουν αρρωστήσει εδώ πέρα, αν και είναι βέβαια περίοδος ιώσεων, αλλά θεωρούμε ότι έχει να κάνει και με τις πολύ άσχημες συνθήκες που επικρατούν. Πολύ κρύο το πρωί και πολύ ζέστη το μεσημέρι και τα παιδιά είναι συνέχεια με κλιματισμό. Ειδικά σε περίοδο πανδημίας δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους στα παιδιά να προφυλαχθούν. Θεωρούμε απαράδεκτο τον 21ο αιώνα να στεγάζονται νήπια μέσα σε κουτιά από τσίγκο», ανέφερε η ίδια επισημαίνοντας ότι για την ανάδειξη του θέματος θα υπάρξει συντονισμός και με την Ένωση Γονέων Κέρκυρας.

18 μαθητές ανά προκάτ

Όπως τόνισε η κ.Διαμαντοπούλου σε κάθε αίθουσα προκάτ στεγάζονται 18 μαθητές. Ήδη πάντως έχουν παρουσιαστεί βλάβες σε σημαντικές υποδομές, όπως οι τουαλέτες. «Από τις δυο τουαλέτες που προορίζονται για τα παιδιά του 8ου νηπιαγωγείου η μία είναι χαλασμένη. Δεν υπάρχει καθόλου τουαλέτα για τις νηπιαγωγούς και χώρος για την καθαρίστρια που αναγκαστικά κάθεται έξω.

Ο χώρος είναι πολύ μικρός, χαμηλοτάβανος και δεν έχουν μια ουσιαστική μόνωση για τις καιρικές συνθήκες. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να βγάλουμε χειμώνα εδώ», κατέληξε η κ.Διαμαντοπούλου επισημαίνοντας ότι λόγω των ιώσεων αυτή την περίοδο φοιτούν μόνο 18 παιδιά από τα 36 του νηπιαγωγείου. Σημειώνεται ότι πάγιο αίτημα του Συλλόγου παραμένει η δημιουργία Νέου Ενιαίου Σχολικού Κέντρου Μανδουκίου, που θα στεγάσει όλες τις βαθμίδες (βρεφονηπιακός σταθμός, προσχολική αγωγή, νηπιαγωγείο).
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.