Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έντονα καιρικά φαινόμενα περιμένει η Κέρκυρα από το βράδυ της Τετάρτης

Καιρός
06 Οκτωβρίου 2021 / 08:38

Στο «μάτι του κυκλώνα» θα βρεθεί το Βόρειο Ιόνιο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ατμοσφαιρική διαταραχή στην ευρύτερη περιοχή της Ιταλίας αναμένεται να σχηματίσει βαρομετρικό χαμηλό το οποίο κινούμενο αργά ανατολικά θα επηρεάσει τη χώρα μας με ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα από τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου έως και το τέλος της εβδομάδας.

Αυτό θα είναι και το πρώτο γενικευμένο κύμα κακοκαιρίας του φθινοπώρου, 110 ημέρες μετά τις πολυήμερες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν κατά το πρώτο μισό του Ιουνίου.  

Επισημαίνεται ότι:

Τα ισχυρά φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Σημαντικές και κατά περιόδους ισχυρές βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις καμένες εκτάσεις της Εύβοιας και της Πελοποννήσου.

Περισσότερο θα επηρεαστούν τμήματα της Δυτικής Ελλάδας (Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος, Δυτική Στερεά) όπου τα φαινόμενα εκτός από ένταση θα έχουν και αυξημένη διάρκεια.

Ειδικότερα για την Κέρκυρα, προβλέπονται βροχές από το απόγευμα της Τετάρτης ενώ το βράδυ αναμένονται καταγίδες. 

Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ανέφερε ότι ο μηχανισμός της Περιφέρειας είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση δυσχερών συνθηκών που ενδέχεται να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ το πρωί της Πέμπτης θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο με την συμμετοχή όλων των εμπλοκόμενων φορέων.