Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρέλαβε ο Δικηγορικός Σύλλογος τον απινιδωτή για το Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας (video)

Απινιδωτής
05 Οκτωβρίου 2021 / 13:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένας από τους απινιδωτές που αγοράστηκαν πρόσφατα με πρωτοβουλία επαγγελματιών, παραδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον Δικηγορικό Σύλλογο.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος ήταν ένας από τους φορείς που πήραν την πρωτοβουλία να αγοράσουν με δικά τους έξοδα, έναν απινιδωτή, που θα τοποθετηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο. 

Την παράδοση στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου έκανε ο διασώστης, πλήρωμα του ΕΚΑΒ Κέρκυρας Θωμάς Μπαντάς, ο οποίος έδωσε και ορισμένες βασικές πληροφορίες για το μηχάνημα, που ενδέχεται να σώσει μια ζωή σε περίπτωση ανάγκης. 



Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Καλούδης ανέφερε: «Παραλάβαμε και τελικά εγκαταστήσαμε στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρας, όπου και η μεγαλύτερη συγκέντρωση κόσμου, έναν σύγχρονο απινιδωτή  που θα καλύπτει κάθε σχετική αναγκαιότητα που θα παρουσιασθεί μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας.
 
Είναι μία κίνηση που δείχνει το αίσθημα έμπρακτης αλληλεγγύης και αγάπης προς τον συνάθρωπο αλλά και την εκτίμηση ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και χρειάζεται κάθε δυνατή πρόνοια και προστασία. Ταυτόχρονα αποτελεί δείγμα της εξωστρέφειας και της ανοικτής κοινωνικής δράσης της νέας εποχής του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Τα έξοδα αγοράς καλύφθηκαν κατά το 1/3 από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας και κατά τα 2/3 από εθελοντικές συνεισφορές Δικηγόρων και πολιτών, τους οποίους θερμά ευχαριστούμε. Ευχαριστίες και στον Θωμά του ΕΚΑΒ, ο οποίος μας έκανε παρουσίαση της λειτουργίας του απινιδωτή.
 
Αναμένουμε την έγκριση του κεντρικού ΕΚΑΒ για να εκπαιδεύσουν, σε λίγες ημέρες, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Κέρκυρας στη χρήση του απινιδωτή 25 εθελοντές: Δικηγόρους, 2 υπαλλ. του ΔΣΚ, δικαστικούς υπαλλήλους.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ το μέλος του ΔΣ συναδέλφισσα δικηγόρο κ. Κασσιανή Σκολαρίκη, η οποία εξέφρασε  τη σχετική πρόταση για τη συγκέντρωση εθελοντικών εισφορών και τη διεκπεραίωσε με επιτυχία».