Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έφθασαν οι απινιδωτές που αγόρασαν Κερκυραίοι επαγγελματίες

ΕΚΑΒ
04 Οκτωβρίου 2021 / 15:58
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. 15 μέρες μετά το τραγικό γεγονός της απώλειας ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος είχε πιθανότητες να σωθεί εάν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο,

παρελήφθησαν σήμερα, Δευτέρα  οι επτά απινιδωτές που αγοράστηκαν από επιχειρηματίες και τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας. 

Τις επόμενες μέρες οι απινιδωτές θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία και θα εποπτεύονται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, ώστε να γίνεται εγκαίρως η αντικατάσταση των αναλωσίμων (μπαταρίες, patch).

Υπενθυμίζεται ότι  μετά το σοκ της τοπικής κοινωνίας από τον αιφνίδιο θάνατο του Στράτου Ταγκατίδη από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, επιχειρηματίες του τόπου πήραν την πρωτοβουλία να αγοράσουν τις συσκευές με έξοδά τους, για να ενισχυθεί το δίκτυο του νησιού. 

Αυτή είναι μόνον η πρώτη παρτίδα, καθώς τόσο το Επιμελητήριο, όσο και ο Δήμος σχεδιάζουν να συμβάλλουν στην επέκταση του δικτύου, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και σε πολλές περιοχές εκτός πόλης, σε χωριά, πολυσύχναστες παραλίες κ.λπ. 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.