Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απάντηση του Παν. Παπαδάτου στον Κερκυραϊκό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Παναγιώτης Παπαδάτος
04 Οκτωβρίου 2021 / 15:22

ΑΧΑΡΑΒΗ. Ο πρόεδρος της Δημοτικής επιτροπής Παιδείας και σχολικών επιτροπών Βόρειας Κέρκυρας

Παναγιώτης Παπαδάτος απαντά στην από 29-9-2021 ανακοίνωση του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων:

Πριν στεγνώσει το μελάνι των υπογραμμένων συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών  για το σχολικό έτος 2021-2022 των σχολικών μονάδων Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και με τις διαβεβαιώσεις εκ μέρους των ότι κανένα πρόβλημα δεν έχουν, βρεθήκαμε την επομένη της υπογραφής μπροστά σε μια κάθοδο θιγμένων υπο την προστασία συμβούλων και μια ανακοίνωση του κερκυραϊκού συνδέσμου ιδιωτικών υπαλλήλων που καταγγέλλει τις άθλιες συνθήκες εργασίες των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων της Βόρειας Κέρκυρας.

Μια ανακοίνωση κατάπτυστη τόσο σε λεξιλόγιο όσο και περιεχόμενο, ψευδή και άθλια που δεν έχει καμία ένδειξη  τόσο επικοινωνίας  όσο και συμφωνίας με το κείμενο των σχολικών καθαριστριών του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, οι οποίες ή αγνοούν τελείως την έκδοση της ή το περιεχόμενο της ή δε συμφωνούν με αυτό.

Σημειώνουμε δε πως ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής παιδείας Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και σχολικής επιτροπής τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Παναγιώτης Παπαδάτος  έχουν  δρομολογήσει με τις επιτροπές  τη διαδικασία επίλυσης της εκκρεμότητας, η οποία  για την ιστορία ανάγεται στις αρμοδιότητες της ενιαίας σχολικής επιτροπής του πρώην  Δήμου Κέρκυρας (το 2018 δεν υπήρχε Δήμος Βόρειας Κέρκυρας ).

Όσον αφορά στις άθλιες συνθήκες και στην τρομοκρατία ουδόλως το κατανοούμε αφού όλες οι κινήσεις  διέπονται και συμβαδίζουν με τις εγκυκλίους  του Υπουργείου που αφορούν στα «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του Κορωναιού». Μάλλον τους πήρε.. « η φόρα και η κατηφόρα»… και κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

Να γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας, ο πρόεδρος της Δημοτικής επιτροπής παιδείας, των σχολικών επιτροπών  και τα μέλη αυτών, φροντίζουν,   οι εργαζόμενες/νοι στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν οι εργαζόμενοι του Δήμου. Ας ενδιαφερθούν λοιπόν να ερωτήσουν τους προέδρους των σωματείων των  εργαζομένων μας –που έχουμε θαυμάσια συνεργασία-για την συνέπεια  του Δήμου στην έγκαιρη παροχή τόσο της εξαίρετης ποιότητας των Μέσων Ατομικής προστασίας  όσο και των ποσοτήτων γάλακτος.

Σε κάθε περίπτωση πριν οι κ.κ εξαπολύσουν - με όποια μορφή  «τη λάσπη»  τους- ας επικοινωνούν με τους αρμόδιους  που χειρίζονται το θέμα  για να χουν την  ορθή πληροφόρηση.  Ας σεβαστούν  τόσο το ευαίσθητο χώρο των σχολείων, τους δ/ντές, το διδακτικό προσωπικό, τους μαθητές, τους γονείς αλλά και τους εργαζόμενους, κι ας βρουν άλλο τρόπο έντιμο  να προβληθούν. Όσο για τους αυτόκλητους συνηγόρους ας βρουν άλλο «πεδίο δόξης»  για να «επιτεθούν» στη Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας.