Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Μονόδρομος η ανακύκλωση για το νησί μας

Δημήτρης Μπιάγκης
04 Οκτωβρίου 2021 / 12:34

«Θερμά συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή Βόρειας Κέρκυρας, αλλά και στην τοπική κοινωνία»

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Το βραβείο που απονεμήθηκε στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας για το πρόγραμμα ανακύκλωσης που πραγματοποιεί αποτελεί μια ελπίδα για την Κέρκυρα και τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων» επισημαίνει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης. 
 
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει «Την ώρα που ακόμα δρομολογούνται οι ζωτικής σημασίας παρεμβάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής μας, ο τομέας της ανακύκλωσης αποτελεί κομβικό στοιχείο για το αύριο του τόπου μας.

Έχουμε χάσει αρκετό έδαφος σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας, ασθμαίνοντας να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις, θέτοντας στο περιθώριο το επιβαρυντικό περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας με τις εθελοντικές οργανώσεις και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας δείχνει το δρόμο εξελίσσοντας 104 γωνιές ανακύκλωσης σε σχολεία, ξενοδοχεία και κομβικά σημεία της επικράτειάς του. Η τοπική κοινωνία, οι φορείς, οι σύλλογοι και τα σωματεία πρωτοστατούν και μας δείχνουν το δρόμο.

Θερμά συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα στην αρμόδια Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας & Περιβάλλοντος, Σπυριδούλα Κόκκαλη, αλλά και στην τοπική κοινωνία, που αποδεικνύουν πως με δουλειά, κόπο και συνεργασία μπορούμε να βελτιώσουμε τη διαχείριση των απορριμμάτων μας, αξιοποιώντας τα ανακυκλώσιμα υλικά.
Είναι ώρα, έστω και τώρα, οι δημοτικές αρχές να καταλάβουν το μέγεθος του προβλήματος, καθώς ακόμα και η δημιουργία και λειτουργία του νέου εργοστασίου δε θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το μείζον θέμα της ανακύκλωσης που είμαστε υποχρεωμένοι να ασπαστούμε και να θέσουμε ως κοινωνία σε πρώτη προτεραιότητα.

Ο εθελοντισμός και η συνεισφορά των ιδιωτών σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Η εξίσωση απαιτεί ουσιαστική συμμετοχή των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, καταστρώνοντας ουσιαστικό σχέδιο για την προώθηση της ανακύκλωσης, με διαλογή στην πηγή, με δράσεις ανταποδοτικές, με καμπάνιες ευαισθητοποίησης των πολιτών και των επιχειρήσεων. Απαιτεί συνεργασία και σχέδιο πάνω σε νέες στέρεες βάσεις που θα ωθήσει την κοινωνία σε μια αναγκαία στροφή στη διαχείριση των απορριμμάτων που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας».