Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα «χέρια» της Home Center Managment το τουριστικό καταφύγιο Αλύπας

Αλύπα
04 Οκτωβρίου 2021 / 10:49
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Υπεγράφη η σύμβαση - παραδόθηκε ο χώρος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην ευθύνη της εταιρείας Home Center Managment 1 περνά πλέον το τουριστικό καταφύγιο της Αλύπας, καθώς «έπεσαν» οι υπογραφές με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για τη μίσθωσή του. 

Όπως διευκρίνισε στην "Ε" ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Πάνος Βαρούχας, η εταιρεία έχει ήδη καταβάλλει το μίσθωμα του πρώτου έτους ως εγγύηση, όπως προβλέπεται. 

Στον Δήμο θα καταβάλλεται το ποσό των 300.000 ευρώ ετησίως ενώ σύμφωνα με τη σύμβαση είναι υποχρεωμένη να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη λειτουργία του καταφυγίου και ειδικότερα σε όλες τις μελέτες και τις πάσης φύσεως άδειες και εγκρίσεις που απαιτούνται.

Η διάρκεια της σύμβασης έχει οριστεί για 17 περίπου χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για μια ακόμη δεκαετία, εφόσον υπάρξει αίτημα του μισθωτή και εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Στο τουριστικό καταφύγιο προβλέπονται 103 θέσεις για σκάφη ενώ στη σύμβαση μίσθωσης έχει προβλεφθεί ότι ο μισθωτής αποδέχεται τον ελλιμενισμό 12 επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών της Δ.Ε. Παλαιοκαστριτών τα οποία και θα εξαιρούνται από την καταβολή τελών ελλιμενισμού. Προβλέπεται επίσης χώρος αφιξοαναχωρήσεων για τις ενοικιαζόμενες λέμβους και τα τουριστικά ημερόπλοια.

Η δημοτική αρχή αναμένει ότι η συγκεκριμένη μίσθωση, πέραν του ότι θα λύσει χρόνια προβλήματα και θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή τουριστικά, θα αποτελέσει και ένα σημαντικό έσοδο για το Δήμο Κερκυραίων και Διαποντίων. 

Σημειώνεται ότι η μίσθωση του τουριστικού καταφυγίου της Αλύπας στην Παλαιοκαστρίτσα είναι η δεύτερη κατά σειρά που υπογράφει η δημοτική αρχή, μετά και την μίσθωση του τουριστικού καταφυγίου Μπενιτσών.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.