Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τη Φ.Ε. «Μάντζαρος» ολοκληρώθηκαν τα «Μουσικά Δρώμενα 2021» στο Αχίλλειο

Μάντζαρος
03 Οκτωβρίου 2021 / 13:38

Σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της της Αυτοκρατορικής Έπαυλης του Αχιλλείου, κάτω από την γνωστή τοιχογραφία του Ιταλού ζωγράφου Galopi, που απεικονίζει τις τέσσερις εποχές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τη συναυλία του Μουσικού Σώματος της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σωκράτη Άνθη, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στο ανάκτορο του Αχιλλείου, ολοκληρώθηκε ο κύκλος εκδηλώσεων «Αχίλλειο: Μουσικά Δρώμενα 2021».




Σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της της Αυτοκρατορικής Έπαυλης του Αχιλλείου, κάτω από την γνωστή τοιχογραφία του Ιταλού ζωγράφου Galopi, που απεικονίζει τις τέσσερις εποχές, το Μουσικό Σώμα της «Φιλαρμονικής Εταιρείας “Μάντζαρος”», πραγματοποίησε Συναυλία, "Για την επέτειο των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης", με έργα Ελλήνων και ξένων Φιλελλήνων Συνθετών, όπως των: Π. Καρρέρ, Σ. Σαμάρα, Ν. Χ. Μάντζαρου, F. Herold, Μ. Θεοδωράκη κ.α.





Τα έργα αναλυτικά

Πιο συγκεκριμένα, η συναυλία ξεκίνησε με την Εισαγωγή από την τετράπρακτη όπερα «Η κυρα-Φροσύνη», καθώς και αποσπάσματα από την μονόπρακτη όπερα «Δέσπω, η ηρωίς του Σουλίου», αμφότερες του Παύλου Καρρέρ (από τον θάνατο του οποίου συμπληρώνονται 125 χρόνια). Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν  αποσπάσματα από τον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν» του Νικόλαου Χαλικιόπουλου-Μάντζαρου, καθώς και το εμβατήριο «Για την ένδοξη πατρίδα» από την οπερέτα «Πόλεμος εν Πολέμω» του Σπύρου Σαμάρα (από τη γέννηση του οποίου συμπληρώνονται 160 χρόνια). Ακολούθησε ένα χαρακτηριστικό δείγμα έργου ξένου συνθέτη που εμπνεύστηκε από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων: ένα μέρος από το τρίπρακτο “ηρωικό δράμα” «Η τελευταία ημέρα του Μεσολογγίου», του Γάλλου φιλέλληνα συνθέτη Ferdinand Herold. Τέλος, ως φόρος τιμής στον προσφάτως εκλιπόντα Μίκη Θεοδωράκη, το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» ερμήνευσε αποσπάσματα από τη σουίτα μπαλέτου «Ζορμπάς».


Το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής σημειώνει «Η συναυλία μεταδόθηκε σε απευθείας μετάδοση, με live streaming, από τους διαδικτυακούς ιστότοπους “Corfu tv news", "Κέρκυρα Σήμερα" και «Ενημέρωση», τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα, καθώς και από τις διαδικτυακές σελίδες της ΦΕΜ και το YouTube.



Επίσης η συναυλία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το "Start tv" την προσεχή Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 23:00 μμ, το οποίο επίσης ευχαριστούμε.
Το μουσικό σώμα της «Μάντζαρος» διεύθυνε ο Αρχιμουσικός Σωκράτης Άνθης.

Το link για όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει την συναυλία είναι:

https://youtu.be/aAdvf-f_XIo»