Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Π. Σκορδίλης: «Ευχαριστούμε για τη σημαντική προσφορά τον ΟΛΚΕ»

Παύλος Σκορδίλη
01 Οκτωβρίου 2021 / 14:01
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο προπονητής των πρωταθλητών Παύλος Σκορδίλης μιλά στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Παύλος Σκορδίλης «πιάνει άχυρο και το κάνει χρυσάφι» λένε όσοι ξέρουν τους μεγάλους αθλητές που έχει «βγάλει»  που έφτασαν να είναι στην κορυφή ακόμα και του κόσμου (Φ. Σγούρος) της Ευρώπης και να παίρνουν πρωτιές σε Βαλκάνια και Ελλάδα. Και αυτό δεν είναι τωρινό, είναι πολλά χρόνια με όσους να ασχολούνται με τον στίβο (και όχι μόνο) να του βγάζουν το καπέλο.

Το 2021 προετοίμαζε (μεταξύ των άλλων) την αθλήτρια του επί κοντώ Ηρώ Βραδή για να προκριθεί στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 και να πάει και στο Παγκόσμιο Κ20.

Δυο πολύ υψηλοί στόχοι, που έπρεπε να γίνουν χωρίς να έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Μιλάμε για κοντάρια προπόνησης και αγώνων που θα την βοηθούσαν σε αυτό. Παρ΄ όλα αυτά μπόρεσε να πιάσει το όριο για τους Πανευρωπαϊκούς, αλλά δυστυχώς δεν πήρε μέρος γιατί ματαιώθηκαν λόγο covid  οι αγώνες, ενώ στο Παγκόσμιο Κ20 η 17χρονη Κερκυραία δεν έπιασε το όριο για 5cm. Ήταν μια εξαιρετική χρονιά που θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη αν είχε τα κοντάρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι πήγε σε αγώνες και πήρε δανικά κοντάρια από την χρυσή Ολυμπιονίκη μας Κατερίνα Στεφανίδου, τον Ιούνιο.

Αυτό δεν άφησε ασυγκίνητους κάποιους ανθρώπους, ένας εκ των οποίων (θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του) βοήθησε έτσι ώστε να γίνει επαφή με τον ΟΛΚΕ για να βοηθήσει σε αυτό. Έγινε η επαφή και ο ΟΛΚΕ υποσχέθηκε ότι θα χρηματοδοτήσει την αγορά, ενώ τα κοντάρια θα ερχόταν από το εξωτερικό (ΗΠΑ). Και αυτό έγινε, η υπόσχεση τηρήθηκε και η Ηρώ Βραδή έχει τα «εργαλεία» για να προετοιμαστεί για την επόμενη χρονιά, αφού παρέλαβε πέντε κοντάρια.

Αυτή η προσφορά που είναι αξιομνημόνευτη δεν άφησε αδιάφορους τον Παύλο και την Ηρώ που δημόσια ευχαρίστησαν τον ΟΛΚΕ για την πραγματική βοήθεια που προσέφερε.

Ο Παύλος Σκορδίλης μιλώντας στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ είπε:
«Ήταν μια πολύ σημαντική η προσφορά του ΟΛΚΕ. Είχαμε πάει τον Ιούνιο σε συνάντηση με εκπρόσωπο του ΟΛΚΕ άκουσε το αίτημά μας, του εξηγήσαμε ότι μας έλειπαν τα κοντάρια, ότι για το λόγο αυτό ενώ η Ηρώ έφτασε τα 3,95μ. και είχε το όριο για τους Πανευρωπαϊκούς (ματαιώθηκαν με την Ηρώ να είναι έτοιμη τουλάχιστον για την 6άδα), ενώ προσπαθήσαμε να κάνουμε την υπέρβαση να φτάσει τα 4μ. και να πάει και στο Παγκόσμιο, αλλά για 5cm δεν τα καταφέραμε.

Βασικός λόγος η έλλειψη κονταριών για προετοιμασία και αγώνες. Μην ξεχνάμε ότι μας έδωσε η Στεφανίδη δανικά κοντάρια, αφού δεν είχαμε. 

Η προσφορά των 5 κονταριών είναι εκπληκτική θέλουμε ολόψυχα να ευχαριστήσουμε τον ΟΛΚΕ γι αυτό».

Τον ρωτήσαμε τι προγραμματίζει στη συνέχεια και μας είπε: «Αυτά τα κοντάρια είναι απαραίτητα έτσι ώστε να δουλέψουμε και στο τεχνικό κομμάτι το χειμώνα, ενώ είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λόγω έλλειψης κλειστού προπονητηρίου.

Προγραμματίζουμε για δυο προετοιμασίες εκτός Κέρκυρας, μαζί και με τη Κωνσταντίνα Ρωμαίου η οποία επέστρεψε και δουλεύει σκληρά για να επανέλθει και πιστεύουμε ότι σε πρώτο στάδιο θα φτάσει στα επίπεδα που ήταν πριν πάει Αμερική για σπουδές. Κλείνοντας να τονίσω ότι η προσφορά του ΟΛΚΕ είναι παράδειγμα προς μίμηση έτσι ώστε και άλλοι στο νησί που έχουν δυνατότητες να βοηθούν τον αθλητισμό».

Η Ηρώ Βραδή, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη και ευχαρίστησε τον ΟΛΚΕ για την προσφορά και υποσχέθηκε ότι θα δουλέψει για να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τη νέα σεζόν.         

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια