Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέρασε τα σύνορα παράνομα αλλά έμεινε από καύσιμα

Λιμενικό
01 Οκτωβρίου 2021 / 07:23

Σώθηκε από το Λιμενικό λίγο πριν βυθιστεί το φουσκωτό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παράνομα πέρασε τα σύνορα ένας αλλοδαπός, ο οποίος στη συνέχεια προσπάθησε να φθάσει στην Κέρκυρα με φουσκωτό σκάφος.
Ωστόσο πριν φθάσει στην ξηρά, τελείωσαν τα καύσιμα και έμεινε ακυβέρνητη. 

Ενημερώθηκε το Λιμενικό, το οποίο εντόπισε τον άνθρωπο σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά Κέρκυρας.

Η φουσκωτή βάρκα στην οποίαν επέβαινε ήταν ημιβυθισμένη. Ο αλλοδαπός  παρελήφθη από το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενώ η λέμβος βυθίστηκε.

Στη συνέχεια, ο αλλοδαπός συνελήφθη για παράβαση των διατάξεων του ν. 4251/2014 «Περί αλλοδαπών» όπως ισχύει, καθώς και του ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στην Ελληνική Επικράτεια».

Όπως προέκυψε από την προανάκριση κατέφθασε παράνομα δια ξηράς από την Θεσπρωτία στους Αγίους Σαράντα Αλβανίας, όπου εκεί συναντήθηκε με τρεις άλλους αλλοδαπούς, οι οποίοι τον προμήθευσαν με τη λέμβο.

Κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων του στο Εθνικό Σύστημα Πληροφοριών (SCHENGEN), για τον 36χρονο αλλοδαπό υφίσταται καταχώρηση μέτρου για απαγόρευση εισόδου ή διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών σε έδαφος SCHENGEN.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενώ η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, διερευνά τον αριθμό των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό παράνομης διακίνησης μεταναστών.