Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πετροπόλεμος και κροτίδες στα Λύκεια σε απόσταση αναπνοής από τα νήπια

Καταλήψεις
30 Σεπτεμβρίου 2021 / 15:19
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Αναστολή λειτουργίας των δυο νηπιαγωγείων μέχρι την λήξη της κατάληψης ζητά ο ΣΕΠΕ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αναστολή λειτουργίας του 8ου και του 12ου νηπιαγωγείου Κέρκυρας, τα οποία φιλοξενούνται σε κοντέινερ, στον αύλειο χώρο των Γενικών Λυκείων που τελούν υπό κατάληψη, ζητά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας Αντώνης Κουρσάρης. Ο ίδιος έγινε δέκτης καταγγελιών, ότι γύρω στις 12 το μεσημέρι, σημειώθηκε πετροπόλεμος και ρίψη κροτίδων στον προαύλιο χώρο, όπου έχουν τοποθετηθεί τα κοντέινερ για τα δυο νηπιαγωγεία.

Τα επεισόδια αν και ήταν μικρής έκτασης, ωστόσο στάθηκαν ικανά να τρομάξουν τους λιλιπούτειους μαθητές που δεν τόλμησαν να βγουν έξω από τα κοντέινερ για το διάλειμμά τους. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία παρακολουθεί διακριτικά το χώρο.

«Τι θα γίνει αν ξεφύγει μια πέτρα και χτυπήσει ένα νήπιο ή μια νηπιαγωγό; Πώς μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία των νηπιαγωγείων όταν διαταράσσεται το παιδαγωγικό κλίμα με αυτό τον τρόπο χωρίς να μπορούν καν να βγουν στον αύλειο χώρο; Η Δήμαρχος πρέπει άμεσα να αναστείλει τη λειτουργία των νηπιαγωγείων για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών! Είχαμε επισημάνει ότι θα είναι προβληματική η συνύπαρξη νηπιαγωγείων και λυκείων... Ας αναλάβει την πολιτική ευθύνη έστω και τώρα!

Τι λένε οι Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Κέρκυρας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων; Τα αιτήματα των μαθητών που κάνουν την κατάληψη είναι δίκαια, ωστόσο πρέπει να διασφαλιαστεί η ασφάλεια των νηπιών», ανέφερε ο κ.Κουρσάρης τονίζοντας ότι η αναστολή θα πρέπει να διαρκέσει μέχρι την λήξη της κατάληψης.

Σημειώνεται ότι ο ΣΕΠΕ είχε εκφράσει έντονα τις αντιρρήσεις του για την λειτουργία των νηπιαγωγείων στο χώρο των Γενικών Λυκείων, επισημαίνοντας ότι είναι αδύνατη η συνύπαρξη μικρών μαθητών με τα παιδιά του Λυκείου. Παρά ταύτα το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς βρήκε τους μαθητές των δυο σχολείων να παρακολουθούν την εκπαιδευτική διαδικασία σε κοντέινερ που είχαν εγκατασταθεί στα Γενικά Λύκεια, ελλείψει χώρων για την στέγασή τους.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.