Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομοφωνία του δημοτικού συμβουλίου - Ψήφισμα για τη συμμετοχή στη συνεδριάσεις

Δημοτικό συμβούλιο
30 Σεπτεμβρίου 2021 / 09:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τη σύμφωνη γνώμη των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων

εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, ψήφισμα για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις με rapid ή pcr. 

Αυτό που ισχύει σήμερα για τις δια ζώσης συνεδριάσεις, είναι ότι επιτρέπεται η φυσική παρουσία μόνον με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Για τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο δια τηλεδιάσκεψης. 

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Α. Δαγκλή,  Α. Μάζη, Α. Καρδακάρη, Μαρία Δρυ και Α. Ρίγγα, κατέθεσαν ψήφισμα με το οποίο ζητούν να προστεθεί και η δυνατότητα της προσκόμισης εργαστηριακού τεστ. 

Το ψήφισμα στηρίχθηκε ομόφωνα με αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών την τροποποίηση της σχετικής διάταξης: 

Το ψήφισμα αναλυτικά

κ. Πρόεδρε,

Καταθέτουμε ψήφισμα κατά του αποκλεισμού από τις συνεδρίασεις δημοτικών συμβούλων που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν διατίθεται να καταθέσουν τα προσωπικά τους δεδομένα. Η κυβέρνηση με αυτή της την απόφαση, μετά τους εργαζόμενους, διαιρεί, διακρίνει και εκβιάζει και εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, καθώς και τους δημότες που θέλουν να θέσουν οποιοδήποτε ζήτημα τους απασχολεί στις συνεδριάσεις των Δημοτικων Συμβουλίων.
Τα μέτρα αυτά αντί να ενισχύουν, αντίθετα υποσκάπτουν τη προσπάθειά να πειστεί ο λαός για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Προτείνουμε στη Δημοτική Αρχή να διεκδικήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών να μπορούν να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 (μάσκες, αποστάσεις κ.λπ.) όχι μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν βεβαίωση νόσησης, αλλά και όσοι έχουν πραγματοποιήσει rapid ή μοριακό τεστ. Ό,τι δηλαδή προβλέπεται στην καθημερινή κοινωνική ή επαγγελματική δραστηριότητα.

Επίσης, να υπάρχει η δυνατότητα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης σε περίπτωση αδυναμίας δια ζώσης παρουσίας σε δημοτικά συμβούλια. Οι δημοτικές σύμβουλοι