Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άσκηση πυρόσβεσης στη Μαρίνα Γουβιών (video - pics)

Μαρίνα Γουβιών
29 Σεπτεμβρίου 2021 / 11:13
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε μέρα "νηνεμίας" πραγματοποιήθηκε η άσκηση πυρόσβεσης της Μαρίνας Γουβιών,

ώστε να αποκτηθεί εμπειρία από τα στελέχη και το προσωπικό της μαρίνας, σε ενδεχόμενη φωτιά σε σκάφος. Επικεφαλής της άσκησης ήταν ο διευθυντής  Κωνσταντίνος Καραμπάτσος, ενώ την παρακολούθησαν, ως παρατηρητές, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Νίκος Κολοβός, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και ο Λιμενάρχης Κέρκυρας Κώστας Μπερετούλης. 



«Η άσκηση έγινε από τη Μαρίνα Γουβιών με βάση ένα σενάριο με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και πήγε αρκετά καλά. Επιλέχθηκε μια απομακρυσμένη αποβάθρα, στην οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα να προσεγγίσουν οι υδροφόρες της Πυροσβεστικής, ώστε να ελεγχθούν τα μέσα άμεσης αντιμετώπισης της φωτιάς από τα πρώτα λεπτά μέχρι να φθάσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Από κει και πέρα, αναλαμβάνουν οι Πυροσβέστες και εμείς τους βοηθάμε με κάθε δυνατό τρόπο» δήλωσε ο Κ. Καραμπάτσος. 



«Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος των ασκήσεων πυρόσβεσης, με την πρακτική εκαπίδευση. Όποιες αδυναμίες υπάρχουν πρέπει να εντοπίζονται πάνω στην άσκηση, ώστε να αποφεύγεται ο πανικός και τα λάθη πάνω στο πραγματικό συμβάν» λέει στην "Ε" ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Νίκος Κολοβός, προσθέτοντας ότι σύντομα θα γίνει  κοινή άσκηση Πυροσβεστικής και Μαρίνας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την άσκηση κατάσβεσης, ακολούθησε άσκηση προληπτικής αντιρρύπανσης, με την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων περιμετρικά του σκάφους που έπιασε φωτιά, για το ενδεχόμενο διαρροής καυσίμων στη θάλασσα.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.