Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήλωση Στέφανου Γκίκα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Στέφανος Γκίκας
27 Σεπτεμβρίου 2021 / 14:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, δήλωσε:

«Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού βρίσκει την Ελλάδα να χαμογελά. Μετά από τις μεγάλες δυσκολίες που επέφερε πέρσι η πανδημία του Covid-19 στην παγκόσμια τουριστική αγορά, το 2021 κυλά για τη χώρα μας πολύ καλύτερα.

Αν και το πρώτο εξάμηνο του έτους δεν μπορέσαμε να φιλοξενήσουμε τους τουρίστες που θα θέλαμε, τους θερινούς μήνες η τουριστική κίνηση κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ θετικά εξελίσσεται και ο Σεπτέμβριος. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αρχικός μας στόχος για φέτος που ήταν το 50% των εσόδων του 2019, θα ξεπεραστεί. Αποδείξαμε όλοι μαζί, ότι όταν υπάρχει εποικοδομητική και στενή συνεργασία του Κράτους με τους φορείς και υπεύθυνη στάση των επιχειρηματιών και των εργαζομένων, είμαστε σε θέση να καταγράψουμε, ακόμα και υπό αντίξοες συνθήκες, σημαντικές επιτυχίες.

Για πολύ μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων η ενασχόληση με τον Τουρισμό αποτελεί βασική πηγή εσόδων. Προκειμένου να συνεχιστεί η προσέλκυση ποιοτικού τουριστικού κοινού, θα πρέπει να επιδιώξουμε το άνοιγμα σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως είναι ο θρησκευτικός, ο καταδυτικός, ο περιπατικός ή γαστρονομικός τουρισμός, που θα αναδείξουν επιπρόσθετες πτυχές της περιοχής μας.

Η Κυβέρνησή μας, αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία για την Οικονομία μας, έχει συμπεριλάβει τον Τουρισμό στο Πρόγραμμα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», προβλέποντας μεταξύ άλλων επενδύσεις για την διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντας αλλά και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων όσων εργάζονται στον τουριστικό τομέα.

Ως κατ’ εξοχήν τουριστικός προορισμός, στην Ελλάδα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο Τουρισμός συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομική και κοινωνική ευημερία, ενώ έχει και πολύ μεγάλο πολιτιστικό αλλά και πολιτικό αντίκτυπο. Για αυτό τον λόγο προτεραιότητά μας είναι να προβούμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε με την στενή συνεργασία της Κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού και των επαγγελματιών του χώρου να κάνουμε το τουριστικό μας προϊόν ακόμα πιο ανταγωνιστικό και να προσελκύσουμε νέες αγορές, γιατί ο τόπος μας έχει μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα