Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή πολιτών για τον ευπρεπισμό του τείχους στη Λαϊκή Αγορά

Νέο Φρούριο
27 Σεπτεμβρίου 2021 / 10:01

Από την περίοδο της κατασκευής της Λαϊκής έχει "ξεχαστεί" προσωρινή περίφραξη με σωλήνες ύψους 2,5μ που συγκρατούν οικοδομικό πλέγμα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Περιήγηση στην τάφρο των οχυρώσεων της πόλης στην περιοχή του προμαχώνα Σαραντάρη και του Σκάρπωνα, διοργάνωσε η σελίδα Corfu Fortifications, το απόγευμα του Σαββάτου.


Η περιήγηση κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών Κερκυραίων, οι οποίοι στο τέλος υπέγραψαν επιστολή-αίτημα το οποίο θα σταλεί στο Τμήμα Παλιάς Πόλης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων για τον εξωραϊσμό/ευπρεπισμό του τμήματος του αντικρημνού πάνω από τη λαϊκή αγορά.

Εκεί έχει "ξεχαστεί" από την περίοδο της κατασκευής της Λαϊκής, προσωρινή περίφραξη με σωλήνες ύψους 2,5μ που συγκρατούν οικοδομικό πλέγμα, το οποίο έχει σκουριάσει και έχει σε σημεία παραμορφωθεί, ενώ μεταξύ αυτού και του παλιού κιγκλιδώματος έχει αναπτυχθεί βλάστηση γεμάτη σκουπίδια.

Το χαρτί της επιστολής γέμισε υπογραφές, το Corfu Fortifications το δημοσιεύει χωρίς αυτές καθώς και φωτογραφίες του εν λόγω σημείου.