Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο ΕΚΚ

ΕΚΛΟΓΕΣ
25 Σεπτεμβρίου 2021 / 09:24

ΚΕΡΚΥΡΑ.Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε σήμερα το πρωί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 10 το πρωί και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν 101 εκλέκτορες συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Εστιάσης, μετά και την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η προσωρινή διοίκηση του ΕΚΚ κατά του Σωματείου.

Δύο παρατάξεις είναι υποψήφιες για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΕΚΚ. Η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων , η οποία μέχρι πρότινος διατηρούσε την πλειοψηφία της προσωρινής διοίκησης και η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασιά (ΔΑΣ).


Η ΔΑΣ συμμετέχει με 48 υποψήφιους, εκ των οποίων οι 45 διεκδικούν μια θέση στο Δ.Σ και οι τρεις στην Εξελεγκτική Επιτροπή, ενώ η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων συμμετέχει με 18 υποψήφιους για το Δ.Σ και τρεις για την Εξελεγκτική Επιτροπή.

Σημειώνεται ότι οι εκλέκτορες για να μπορέσουν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα και κάρτα συνέδρου.