Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τηλεδιάσκεψη του Γ. Γεραπετρίτη για τα Σημεία Αναφοράς για τα Δικαιώματα των ΑμΕΑ

ΑμΕΑ
24 Σεπτεμβρίου 2021 / 14:30

Στη σύσκεψη συμμετείχε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Σκούπουρας

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας). Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, συμμετείχε χθες σε τηλεδιάσκεψη, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με Περιφερειάρχες και Δημάρχους αναφορικά με τα Σημεία Αναφοράς για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ανδρέας Σκούπουρας.

Δυνάμει του ά. 69 του ν. 4488/2017 ο Υπουργός Επικρατείας έχει ορισθεί ως Συντονιστικός Μηχανισμός στην Κυβέρνηση με αρμοδιότητες - μεταξύ άλλων - την παρακολούθηση των θεμάτων των ατόμων με αναπηρία, τον συντονισμό των Υπουργείων για τα θέματα αυτά και την εν γένει παρακολούθηση εφαρμογής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες. Στο πλαίσιο αυτό εκπονήθηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, το οποίο παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο 2020.

Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του ά. 71 του ως άνω νόμου στην έδρα κάθε Περιφέρειας και κάθε Δήμου ορίζεται ως Σημείο Αναφοράς ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος αντίστοιχα για την παρακολούθηση εφαρμογής της Σύμβασης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Με απόφαση της Δημάρχου κ. Υδραίου, στις 4 Ιουνίου 2020 ορίστηκε ως επιμέρους σημείο αναφοράς το Τμήμα Κοινωνικής προστασίας και η προϊστάμενη του τμήματος