Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δυο κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία της Κέρκυρας

Σχολεία
24 Σεπτεμβρίου 2021 / 14:06
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Σε δυο μαθητές δεν επετράπη να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς δεν έφεραν μαζί τους τη βεβαίωση self test

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δυο κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν σε διδακτήρια της Κέρκυρας, ύστερα από την διενέργεια των self tεστ, στα οποία υποβάλλεται ο σχολικός πληθυσμός δυο φορές την εβδομάδα (προ Τρίτης και προ Παρασκευής).

Ένα κρούσμα καταγράφηκε στο Νηπιαγωγείο Σινιών και ακόμη ένα στο 2ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, ενώ η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιήθηκε κανονικά χωρίς προβλήματα μετά και τις απολυμάνσεις στους χώρους.

Παράλληλα σε δυο μαθητές του 3ου Γυμνασίου Κέρκυρας δεν επετράπη να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς δεν έφεραν μαζί τους την βεβαίωση self test, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθουν στα διδακτήρια, με βάση τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει θέσει το Υπ.Παιδείας.

Μέχρι στιγμής η επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία της Κέρκυρας διατηρείται σε καλό επίπεδο, καθώς έχουν καταγραφεί μεμονωμένα περιστατικά μολύνσεων κορονοϊού. 
 
 
 
 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.