Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα δημοτών Βόρειας Κέρκυρας για ανακύκλωση μελανιών και toners

Ανακύκλωση
23 Σεπτεμβρίου 2021 / 16:07

Ειδικοί κάδοι στο Δημαρχείο Αχαράβης, το Δημοτικό Κατάστημα πρώην Δήμου Κασσωπαίων-Κουλούρα, ΚΕΠ Αγρού, Δημοτικό Κατάστημα Σιδαρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, πρωτοπόρος στο πλαίσιο της προώθησης & ανάπτυξης της κυκλικής οικονομίας και πράσινης βιώσιμης ανάπτυξης  και βραβευμένος με το 1ο Βραβείο Green Award στην Ενότητα «Πρόγραμμα Ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή» σε συνεργασία με εθελοντές ή ΜΚΟ» της Κατηγορίας «Βραβεία προς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού» από το διεθνούς φήμης περιοδικό Economist στo πλαίσιo του Thessaloniki Metropolitan Summit 2021, διευρύνει το δίκτυο συλλογής του και εφαρμόζει πρώτος την επαναχρησιμοποίηση –ανακύκλωση toners και εκτυπωτικών αναλώσιμων.

Με την επαναχρησιμοποίηση και  ανακύκλωση αυτών των υλικών προκύπτουν  ευεργετικά αποτελέσματα στην  προστασία  του περιβάλλοντος, στην τόνωση της τοπικής οικονομίας (εξοικονόμηση πόρων) αλλά και στην προώθηση της κοινωνικής οικονομίας.

Τα αμοιβαία οφέλη δε που προκύπτουν από την “πράσινη” μετάβαση, λειτουργούν υπέρ των πολιτών του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, οικονομικά και περιβαλλοντικά.
Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι πως οι δημότισσες και οι δημότες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας θα αγκαλιάσουν κι αυτή δράση όπως έχουν αγκαλιάσει όλες όσες αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος , στην επαναχρησιμοποίηση και στην ανακύκλωση .

Προσκαλούμε τις δημότισσες και τους δημότες να συμμετέχουν στη δράση ανακυκλώνοντας στους ειδικούς κάδους  τα άδεια μελανοδοχεία των εκτυπωτών τους και τα toners των φωτοτυπικών τους στα εξής σημεία:
-Δημαρχείο Αχαράβης
-Δημοτικό Κατάστημα πρώην Δήμου Κασσωπαίων – Κουλούρα
-ΚΕΠ Αγρού
-Δημοτικό Κατάστημα Σιδαρίου

Στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης συλλέγονται:
-Mελάνια (Ink jet)
-Toners
-Drums

Δεν συλλέγονται:
-Mπουκάλες
-Μελανοταινίες
-Μελάνια Pantum εντυπωτών.
 
Στοιχεία επικοινωνίας :
-Γραμματεία : 26633 60155
-Σπυριδούλα Κόκκαλη Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Βόρειας Κέρκυρας : 6978614699
-Φάνης Σκέμπρης Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πολιτικής Προστασίας: 6944555184