Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΜέΡΑ25: Οδύνη για την απώλεια του Στράτου, οργή για τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ

ΜέΡΑ25
22 Σεπτεμβρίου 2021 / 10:36

Το ΜέΡΑ25 συμπαρατάσσεται με το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κέρκυρας που ζητά άμεσα να δοθεί λύση στην υποστελέχωση και την έλλειψη σωστών επανδρωμένων επιχειρησιακών βάσεων στο νησί.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι Οργανώσεις Βάσης Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του συμπολίτη μας Στράτου Ταγκατίδη, ταυτόχρονα με τη βαθιά τους θλίψη, οδύνη και οργή για το χαμό του.

Ο Στράτος θα μπορούσε να ήταν σήμερα ανάμεσα μας αν, οι διαχρονικές μνημονιακές πολιτικές δεν είχαν φροντίσει να αποψιλώσουν το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ, αν είχαν φροντίσει για τον εκσυγχρονισμό του, την αναβάθμιση του και όχι για τη μεταφορά του στο Παράρτημα ΕΚΑΒ Ιωαννίνων.

Τραγικός ο μνημονιακός απολογισμός. 120.000 μόνιμοι κάτοικοι και εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες με δύο ή τρία ασθενοφόρα. Με 29 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων τα τέσσερα μάλιστα σε αναστολή εργασίας λόγω μη εμβολιασμού, όταν απαιτούνται ακόμα άλλα 15-20 για να καλυφθούν οι ανάγκες, σύμφωνα με το Σωματείο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κέρκυρας. Παρά τις αλλαγές στις πρωθυπουργικές και υπουργικές καρέκλες, η λογική και η πολιτική παραμένει η ίδια. Όλα στο βωμό της ιδιωτικοποίησης. Όλα στο δρόμο των μνημονίων. Μόνο που ο δρόμος αυτός οδηγεί πολλές φορές στο θάνατο των απλών ανθρώπων.

Σήμερα χύνονται κροκοδείλια δάκρυα από αυτούς που έστρωσαν το δρόμο για να συνεχίσουν ομαλά οι αντικαταστάτες τους, οι άριστοι, οι ευαγγελιστές της κανονικότητας.

Σήμερα χύνουν κροκοδείλια για το χαμό του Στράτου, αυτοί, που επί των ημερών τους «Οι Διοικούντες του ΕΚΑΒ Κέρκυρας, για να επιλύσουν το μείζον ζήτημα των διακομιδών επειγόντων περιστατικών και του συνόλου των δευτερογενών διακομιδών, ανάρτησαν κατάλογο εντός του ΕΚΑΒ με ιδιωτικά Ασθενοφόρα τα οποία στέλνουν στους ασθενείς όταν λαμβάνουν κλήση για διακομιδή», όπως κατάγγελλε τότε η ΠΟΕΔΗΝ (7ος 2018).

Το ΜέΡΑ25 συμπαρατάσσεται με το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κέρκυρας που ζητά άμεσα να δοθεί λύση στην υποστελέχωση και την έλλειψη σωστών επανδρωμένων επιχειρησιακών βάσεων στο νησί. Αγωνίζεται μαζί του και μαζί με τους υπόλοιπους συμπολίτες, ώστε να σταματήσει επιτέλους η ‘κανονικότητα’ της απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής.