Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στάση εργασίας και συγκέντρωση των υγειονομικών του Νοσοκομείου Κέρκυρας (vid)

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
21 Σεπτεμβρίου 2021 / 13:18
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας από τις 10 π.μ. - 3 μ.μ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίς σήμερα το μεσημέρι, εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κέρκυρας στην πύλη του ιδρύματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αναστολές εργασίας όσων δεν δέχθηκαν να εμβολιαστούν κατά της νόσου COVID 19, στο πλαίσιο της υποχρεωτικότητας για τους υγειονομικούς.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηε στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας από τις 10 π.μ. - 3 μ.μ. Συγκεκριμένα συμμετείχαν μέλη της "Αγωνιστικής Συνεργασίας ΓΝΚ" και  της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεγασίας "Ψυχ.Τομέα", με τη συμπαράσταση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ. 



Τα αιτήματα

Οι εργαζόμενοι ζητούν να ανακληθούν οι αναστολές αδειών-εργασίας και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, λήψη μέτρων προστασίας της υγείας στους χώρους εργασίας, στα ΜΜΜ, τα σχολεία και τις σχολές, αυξήσεις στους μισθούς, ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες κ.α.

Όπως λέει η πρόεδρος του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων Ντίνα Ιωάννου ανέφερε ότι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό δημιούργηθηκαν μεγάλα κενά στο σύστημα υγείας. Σε τοπικό επίπεδο 64 εργαζόμενοι βρίκσονται σε αναστολή για 21η μέρα.

Το Σωματείο απαιτεί την άμεση επαναφορά όλων των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή, τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και όχι ιδιωτικοποίηση.

Ο πρόεδρος του Νομαρχικού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Βαγγέλης Χριστοδούλου τόνισε ότι το σωματείο συμπαρίσταται σταθερά και αμετακίνητα στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών του Νοσοκομείου.
Κατήγγειλε επίσης την «πρωτοφανή πολιτική συνδικαλιστική δίωξή του και την παύση από τα καθήκοντά του με απόφαση του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ». 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.