Ποιοι εκλέχθηκαν στην εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο

Ποιοι εκλέχθηκαν στην εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο

Την ψήφο διεκδικούν η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) και η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων

21
Σεπτεμβρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις κάλπες προσέρχονται το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι για να εκλέξουν νέα διοίκηση στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, το οποίο μέχρι πρότινος διοικούνταν από προσωρινή διοίκηση. Συνολικά στην εκλογική διαδικασία θα συμμετέχουν 101 εκλέκτορες συμπεριλαμβανομένων  και εκείνων του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Εστίασης, μετά και  την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η προσωρινή διοίκηση του ΕΚΚ κατά του Σωματείου.

Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη είχε κινηθεί κατά του Σωματείου, επικαλούμενη εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και το γεγονός ότι έχουν κατατεθεί δυο αγωγές από την Ομοσπονδία Eπισιτισμού Τουρισμού κατά του συνδικάτου για παράνομες εκλογές και καταστατικό.

Υποψήφιοι

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 8 μ.μ., ενώ αμέσως μετά η Εφορευτική Επιτροπή θα προχωρήσει στην καταμέτρηση των ψήφων και την ανάδειξη όσων εκλέχτηκαν. Την ψήφο των εκλεκτόρων διεκδικούν η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) και η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων, η οποία μέχρι πρότινος διατηρούσε την πλειοψηφία της προσωρινής διοίκησης στο ΕΚΚ.

Η ΔΑΣ συμμετέχει με 48 υποψήφιους, εκ των οποίων οι 45 διεκδικούν μια θέση στο Δ.Σ και οι τρεις στην Εξελεγκτική Επιτροπή, ενώ η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων συμμετέχει με 18 υποψήφιους για το Δ.Σ και τρεις για την Εξελεγκτική Επιτροπή.

Την Δευτέρα προηγήθηκε η ανάδειξη της Εφορευτικής Επιτροπής για την διαδικασία των εκλογών. Από τους 101 εκλέκτορες ψήφισαν οι 86, με την πλειοψηφία αυτών να προέρχεται από την ΔΑΣ.

Ειδικότερα στην Εφορευτική Επιτροπή εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη η Μ. Μπάλα (56 ψήφοι), η Κ. Βάρελη (55 ψήφοι) και ο Α. Πριόβολος (54 ψήφοι), ενώ ως αναπληρωματικά μέλη οι κ. Μπούας (31 ψήφοι), Τρίκος (30 ψήφοι) και Κατσούρης (30 ψήφοι).

Σημειώνεται ότι οι εκλέκτορες για να μπορέσουν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα και κάρτα συνέδρου. 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ