Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζορμπάς: Έρχονται επιτέλους τα πλωτά ασθενοφόρα

Πλωτά ασθενοφόρα
20 Σεπτεμβρίου 2021 / 12:15
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Το πρώτο θα παραδοθεί τέλη Οκτωβρίου και το δεύτερο πριν την εκπνοή του έτους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δύο σύγχρονα και κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό πλωτά ασθενοφόρα θα αποκτήσουν επιτέλους τα Ιόνια Νήσια, καθώς όπως δήλωσε στην «Ε» ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς, το πρώτο θα παραδοθεί τέλη Οκτωβρίου και το δεύτερο πριν την εκπνοή του Δεκεμβρίου.

Τα ασθενοφόρα θα είναι στην διάθεση του Λιμενικού Σώματος για τις ανάγκες εξυπηρέτησης και διακομιδής ασθενών από τα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Το ένα μάλιστα θα έχει βάση την Κέρκυρα, ενώ για το άλλο δεν έχει καθοριστεί ακόμα η έδρα του. Η εν λόγω προμήθεια χρημοτοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Όσον αφορά στις προδιαγραφές των νέων πλωτών ασθενοφόρων, κατασκευής από ελληνική εταιρεία, αυτές πληρούν τις υψηλές απαιτήσεις που ετέθησαν από το αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και αποτελούν σύγχρονα σκάφη, με κατάλληλη διαμόρφωση, ώστε να μπορούν να φέρουν τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό. Μεταξύ άλλων, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος θάλαμος για τους ασθενείς, ο οποίος δεν θα έχει απ’ ευθείας επικοινωνία με τον θάλαμο διακυβέρνησης του σκάφους.

Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα εισόδου/εξόδου τροχήλατου φορείου μεταφοράς ασθενών. Αναφορικά με τη μέγιστη ταχύτητα που θα μπορεί ν’ αναπτύξει το εν λόγω -παντός καιρού- πλωτό ασθενοφόρο, αυτή θα είναι άνω των 40 κόμβων, ενώ ο αριθμός των επιβαινόντων θα είναι τουλάχιστον 10 άτομα.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.