Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

9 μαθητές και 3 εκπαιδευτικοί με κορωνοϊό την πρώτη εβδομάδα των σχολείων στην Κέρκυρα

Κρούσματα
20 Σεπτεμβρίου 2021 / 11:28
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Κρούσματα στην εκπαίδευση την εβδομάδα 13 έως 17 Σεπτεμβρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ιός της πανδημίας εμφανίστηκε και πάλι στα σχολεία της Κέρκυρας, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε και άνοιξαν τα σχολεία διαγνώσθηκαν συνολικά 9 μαθητές και τρεις εκπαιδευτικοί με κορωνοϊό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, οι 8 μαθητές και οι τρεις εκπαιδευτικοί προέρχονται από σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ένα κρούσμα διαπιστώθηκε σε μαθητή της δευτεροβάθμιας.

Η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιείται κανονικά σε όλα τα σχολεία, καθώς βάσει των νέων πρωτοκόλλων που ισχύουν για τις σχολικές μονάδες, προβλέπεται ότι μία τάξη θα κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα οι (50%+1) μαθητές του τμήματος.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.