Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σαββατιάτικες εκδηλώσεις για τη Μαρία Κάλλας στο Αχίλλειο, και τον Ι. Καποδίστρια στους Σιναράδες

Μαρία Κάλλας
18 Σεπτεμβρίου 2021 / 12:10

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο Αχίλλειο διαδραστική εκδήλωση με τίτλο «Τα παιδιά της Κέρκυρας θυμούνται την Μαρία Κάλλας»

στο πλαίσιο της έκθεσης «Μαρία Κάλλας, παγκόσμια ιέρεια της όπερας». Ομιλήτρια της εκδήλωσης, η οποία απευθύνεται σε γονείς και παιδιά, θα είναι η βραβευμένη με Κρατικό Βραβείο βιβλίου γνώσεων για παιδιά, συγγραφέας Κατερίνα Λαγού.

Θα την πλαισιώσουν η μέτζο σοπράνο Σταματίνα Καρύδη και φωνητικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας. Τη μουσειοπαιδαγωγική αυτή δράση, συνδιοργανώνουν η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου και το Μουσείο Αχίλλειον. Απαραίτητη είναι η εκ των προτέρων δήλωση συμμετοχής (στα τηλέφωνα 6947029005 και 6947057268).

Την ίδια ημέρα και ώρα, η Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Κέρκυρας «Νίκος Πακτίτης», διοργανώνει στον αύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Σιναράδων εκδήλωση με τίτλο «Γνωρίζοντας το μεγάλο τέκνο της Κέρκυρας. Γνωρίζοντας τον Ιωάννη Καποδίστρια», με ομιλητή τον ιστορικό ερευνητή Γιώργο Σκλαβούνο.

Επίσης, θα παρουσιαστεί η μουσική σύνθεση «Ωδή στον Ιωάννη Καποδίστρια», σε μουσική Σπύρου Ρουβά και στίχους Γιώργου Σκλαβούνου. Θα συμμετάσχει σύνολο της Φιλαρμονικής Σιναράδων, σε επιμέλεια του αρχιμουσικού Αλέξανδρου Κοσκινά.

Σε αμφότερες τις εκδηλώσεις θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, λόγω COVID-19.