Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέλος στο σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» της Βρετανίας, «ανάσα» για τους ταξιδιώτες

Βρετανία
18 Σεπτεμβρίου 2021 / 11:00

Μόνον μία κόκκινη λίστα - Από 4 Οκτωβρίου, η Ελλάδα και όλες οι πορτοκαλί χώρες γίνονται πράσινες - Βγαίνει από την κόκκινη λίστα η Τουρκία

ΛΟΝΔΙΝΟ. Χαλαρώνουν και απλοποιούνται οι ταξιδιωτικοί κανόνες του Ηνωμένου Βασιλείου για τον Covid,  καθώς το Υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε την κατάργηση του συστήματος «φωτεινού σηματοδότη» με τις πράσινες, πορτοκαλί, και κόκκινες χώρες. Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων χαλάρωσης, για πολλούς ταξιδιώτες καταργούνται τα υποχρεωτικά -και ακριβά- τεστ PCR που επιβάρυναν το συνολικό πακέτο των διακοπών.

Από τις 4 Οκτωβρίου,  θα υπάρχει μόνο μία κόκκινη λίστα και μόνον όσοι επιστρέφουν από αυτές τις χώρες, θα πρέπει να μείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών, καθώς και να πληρώνουν για δύο τεστ PCR Covid κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Επίσης από την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, οκτώ χώρες βγαίνουν από την κόκκινη λίστα, μεταξύ των οποίων η Τουρκία, οι Μαλδίβες και το Πακιστάν.  

Αυτό σημαίνει ότι μεγάλοι ταξιδιωτικοί προορισμοί μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Ισπανία και η Γαλλία καθώς και κάθε άλλη χώρα που δεν βρίσκεται σε αυτήν την αναθεωρημένη κόκκινη λίστα θα έχει πολύ απλούστερους ελέγχους στα σύνορα.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τον υπόλοιπο κόσμο, δεν θα έχουν πλέον την υποχρέωση να κάνουν τεστ πριν την αναχώρηση και θα μπορούν να κάνουν φθηνότερο τεστ (ράπιντ) τη δεύτερη ημέρα αφότου επιστρέψουν στην Αγγλία.

Ο Υπουργός Μεταφορών Grant Shapps, ανακοίνωσε το αναθεωρημένο σύστημα σε μια σειρά από tweets, υποστηρίζοντας ότι η επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος, έφερε τη δυνατότητα χαλάρωσης των αυστηρών κανόνων, χωρίς  το ρίσκο της εισαγωγής νέων μεταλλάξεων. 

Με πληροφορίες από Independent