Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Σχολείο Φυλακών Κέρκυρας τα έσοδα από τα «Καλούπια Αναπνοών» του Κ. Σπίγγου (vid)

Κώστας Σπίγγος
16 Σεπτεμβρίου 2021 / 12:07
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Η νέα ποιητική συλλογή του Κώστα Σπίγγου παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο καφέ «Ακταίον»

Ο νευρολόγος και συγγραφέας επέλεξε να κάνει μια σημαντική χειρονομία, σε επίπεδο συμβολισμού αλλά και υλικό. Να προσφέρει τα έσοδα της βραδιάς από τις πωλήσεις του βιβλίου στον Σύλλογο "Φίλοι Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας" για τις ανάγκες της διδακτικής χρονιάς που ξεκινά.

Η συλλογή περιλαμβάνει ποιήματα με αναφορές στους άξονες της ανθρώπινης απομόνωσης, του αποκλεισμού, της στέρησης νοήματος στις ανθρώπινες σχέσεις, θεματικές που αναφέρονται ευθέως και στις βιωματικές εμπειρίες των μαθητών-κρατουμένων του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας.

Κατά την εκδήλωση προβλήθηκε ένα υψηλής αισθητικής 14λεπτο φιλμ από τους μαθητές του Θερινού Σχολείου του 2019, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Μιχάλη Καπετανίδη. Ο τίτλος «Με το μικρό μας όνομα», θέμα η "ζωή" στη φυλακή
και πρωταγωνιστές - αφηγητές οι ίδιοι οι κρατούμενοι.



Την παρουσίαση προλόγισε ο Διευθυντής του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας Κυριάκος Κωλέσης, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη της προσπάθειας του Σχολείου.



Ποιήματα απήγγειλαν οι ποιητές Βασίλης Πανδής και Δημήτρης Καρύδης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η νομικός Μαριλένα Σούκερα. 
Πλαισίωσε μουσικά η Ιωάννα Σπίγγου. 



Οι Φίλοι Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας σημειώνουν «Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Κωνσταντίνο Σπίγγο για την προσφορά του και ευχόμαστε να τον μιμηθούν, σε αυτή την γενναιόδωρη χειρονομία του, κι άλλοι συμπολίτες μας συγγραφείς και καλλιτέχνες».

* Φωτογραφίες: Γιώργος Τερζής
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.