Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αντιδήμαρχος Β.Κέρκυρας Ν.Μουζακίτης στο dog show

DOG SHOW
15 Σεπτεμβρίου 2021 / 15:56

ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας είναι αρωγός στην προσπάθεια ανάπτυξης της κυνοφιλίας, της φροντίδας και της αγάπης για τα ζώα συντροφιάς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για άλλη μια χρονιά οι δραστήριοι σύλλογοι, Κυνοφιλική λέσχη και  Κυνηγετικός σύλλογος Κέρκυρας διοργάνωσαν μια πολύ επιτυχημένη διήμερη κυνοφιλική εκδήλωση το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021, στην κεντρική πλατεία της πόλης Κέρκυρας (Σπιανάδα) την  4η πανελλήνια έκθεση μορφολογίας σκύλων, με συμμετοχές  απ΄ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Νίκος Μουζακίτης, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές, αφενός για τη δυνατότητα που δίνουν στους συμμετέχοντες να συναγωνιστούν ο καθένας στη φυλή του και στην κατηγορία του, ώστε τελικά η καθαρόαιμη εκτροφή του σκύλου ν΄ ανέβει ένα σκαλί πιο ψηλά, αφετέρου για το γεγονός,  το οποίο συνδράμει στην τοπική κοινωνία και βοηθά το νησί να γίνει πόλος έλξης. Ιδιαίτερη σημασία έχει  η επιλογή του τόπου διεξαγωγής που είναι η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων αλλά και ο περιβάλλον χώρος  που υποστηρίζεται από σημαντικά μνημεία αναφοράς  του νησιού (Λιστόν, ανάκτορα Μιχαήλ και Γεωργίου, παλαιό Φρούριο κ.λ.π).

Τόνισε πως και ο Δήμος  Βόρειας Κέρκυρας είναι αρωγός στην προσπάθεια ανάπτυξης της κυνοφιλίας, της φροντίδας και της αγάπης για τα ζώα συντροφιάς και υπενθύμισε πως ο Δήμος στην κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με τα προαναφερθέντα σωματεία και τις ζωοφιλικές οργανώσεις περιθάλποντας και προμηθεύοντας τροφές για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές ζήτησαν από τον Αντιδήμαρχο την βοήθεια του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας έτσι ώστε η επόμενη έκθεση να έχει ανάλογη επιτυχία και να προβάλλει το νησί μας και την πολιτιστική παράδοση της Κέρκυρας. Ας μην ξεχνάμε ότι η κυνοφιλία και η αγάπη για τα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού.