Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Οι εκτιμήσεις του ιατροδικαστή για τις συνθήκες θανάτου του άνδρα στους Περουλάδες

Νεκρός
15 Σεπτεμβρίου 2021 / 09:43
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτώση από πολύ μεγάλο ύψος - Τι είπε στην "Ε" ο Ιατροδικαστής Ι. Αϊβατίδης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πτώση από ύψος δείχνουν οι πρώτες ιατροδικαστικές εκτιμήσεις για την αιτία θανάτου του άνδρα που βρέθηκε νεκρός στην παραλία Δράστης Περουλάδων στη Βόρεια Κέρκυρα. 

Η  αρχική επισκόπηση που έκανε ο ιατροδικαστής Ιωάννης Αϊβατίδης πριν προχωρήσει στην κυρίως ιατροδικαστική εξέταση, ήταν ότι ο άνδρας ήταν ηλικίας περίπου 65 - 70 ετών.

Το γεγονός ότι η σορός φέρει πολλαπλές κακώσεις στο σώμα και στο κεφάλι, είναι μια πρώτη ένδειξη ότι υπήρξε πτώση σε βραχώδη περιοχή. 
Μάλιστα ο ιατροδικαστής εξηγεί στην "Ε" ότι το κάταγμα στο κεφάλι ήταν τόσο σοβαρό που ο θάνατος επήλθε ακαριαία και σχετικά πρόσφατα, δηλαδή την προηγούμενη ημέρα. 

Υπενθυμίζεται ότι η σορός βρέθηκε την Τρίτη το μεσημέρι από διερχόμενο τουρίστα, και ο νεκρός ήταν άνευ ρουχισμού. Σύμφωνα με τα όσα είπε στην "Ε" Κέρκυρας ο ιατροδικαστής, λόγω των χαρακτηριστικών του άνδρα (γαλάζια μάτια, λευκό δέρμα) αρχικά έγινε η εκτίμηση ότι επρόκειτο για τουρίστα.

Στη συνέχεια η αστυνομική έρευνα ανέτρεψε αυτήν την εκδοχή, καθώς υπήρξε μαρτυρία για αγνοούμενο Έλληνα. Μολονότι τα χαρακτηριστικά του ατόμου που αγνοείται προσομοιάζουν με του νεκρού άνδρα, η οριστική ταυτοποίηση θα γίνει με τη διαδικασία της αναγνώρισης της σορού από άτομο του συγγενικού του περιβάλλοντος.

Νεότερη ενημέρωση: Αναγνωρίστηκε η σορός του νεκρού άνδρα

Το γεγονός ότι ο άνδρας βρέθηκε άνευ ρουχισμού, σύμφωνα με τον κ. Αϊβατίδη, θα μπορούσε να παραπέμπτει σε προϋπάρχον ψυχιατρικό υπόβαθρο. Έτσι, ενώ αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Όλα τα στοιχεία που θα προκύψουν από την ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει  αύριο, Πέμπτη, μαζί με το προανακριτικό υλικό και τα συμπεράσματα της αστυνομικής έρευνας, αναμένεται να δώσουν τις απαντήσεις.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.