Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου: Θεσμός για την Κέρκυρα το Συνέδριο Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων

ΥΔΡΑΙΟΥ
14 Σεπτεμβρίου 2021 / 16:03

ΚΕΡΚΥΡΑ. Χαιρετισμό στο Συνέδριο Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων στο Μον Ρεπό, απεύθυνε σήμερα το πρωί η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Η Δήμαρχος καλωσόρισε του συνέδρους και τους ευχαρίστησε  για την συμμετοχή τους σ΄ αυτό  το σημαντικό συνέδριο, που αποτελεί θεσμό πλέον για την Κέρκυρα.
“Η Κέρκυρα έχει πλούσια και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία που η αρχή της χάνεται στα βάθη των αιώνων”, ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό της η Δήμαρχος.

 “Ο χώρος που βρισκόμαστε, η Παλαιόπολη  υπήρξε πρωτεύουσα του Βασιλείου του Αλκινόου Το νησί  μας λόγω της σημαντικής γεωπολιτικής του θέσης διεκδικήθηκε και κατακτήθηκε από διάφορα κέντρα εξουσίας  (Ενετοί, Γάλλοι, Άγγλοι), πριν ενσωματωθεί με την Ελλάδα μαζί με τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου το 1864.

Στη διάρκεια της παραμονής σας, θα έχετε την εύκαιρα να διαπιστώσετε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που άφησαν πίσω τους τα διάφορα κέντρα εξουσίας, μια κληρονομιά, που ο Κερκυραϊκό Λαός τη σεβάστηκε  την διαφύλαξε και την ανέδειξε. Αυτή η κληρονομιά αναγνωρίστηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και από το 2007 η Παλαιά πόλη της Κέρκυρας, αποτελεί πλέον ένα από τα παγκόσμια μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται  η ανακαίνιση  σε μια σειρά κτιρίων που βρίσκονται στο χώρο της Παλαιόπολης, τα  οποία θα φιλοξενήσουν την ερευνητική δραστηριότητα, ενώ οι συνεδριακές ανάγκες θα καλυφθούν κυρίως από το συνεδριακό κέντρο που βρισκόμαστε  τώρα, όπως και από άλλες αίθουσες.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στους επιστημονικούς στόχους της φετινής διοργάνωσης  και καλή διαμονή στην πόλη μας”, κατέληξε  η Δήμαρχος.