Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου: Νέα σχολική χρονιά με υπευθυνότητα αλλά και αισιοδοξία

Αγιασμός
13 Σεπτεμβρίου 2021 / 12:45

Μήνυμα της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:

Υποδεχόμαστε τη νέα σχολική χρονιά, με επίγνωση των δυσκολιών που τη συνοδεύουν. Οφείλουμε όμως να είμαστε αισιόδοξοι. Ελπίζουμε  ότι με τη δύναμη και την εμπειρία που αποταμιεύσαμε από τα βιώματα που μοιραστήκαμε καθόλα τα στάδια της πανδημίας αλλά και τη βεβαιότητα πως με τη συνδρομή της επιστήμης, την ενεργοποίηση της ατομικής μας υπευθυνότητας και τον αλληλοσεβασμό, θα καταφέρουμε, όλοι μαζί, ενωμένοι και ψύχραιμοι, να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία .

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης.

Σ’ αυτήν την πορεία, εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων τους.

Το πρώτο μέλημα όλων, πρέπει να αποτελεί  η προστασία της σχολικής κοινότητας. Όλοι μαζί πρέπει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να τηρούμε τα μέτρα σύμφωνα με τις υγειονομικές οδηγίες και υποδείξεις των επιστημόνων και των αρμόδιων υπουργείων.

Οι συνθήκες επιτάσσουν σήμερα  να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στον εαυτό μας και τον διπλανό μας.

Το σχολείο σ΄ αυτούς τους καιρούς της κρίσης, οικονομικής και υγειονομικής, ας  γίνει  τόπος ελπίδας, οράματος, αγάπης, αλληλεγγύης, σεβασμού, εκτίμησης, συνύπαρξης και συνεργασίας.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του και παραμένει προσηλωμένος στην αποτελεσματική διαχείριση  θεμάτων που άπτονται της Εκπαίδευσης και της αδιατάρακτης λειτουργίας των σχολείων και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των υπηρεσιών του.

Καταβάλλεται διαρκής και συστηματική προσπάθεια ώστε να επιτυγχάνεται κάθε φορά το καλύτερο δυνατό με τους δικούς μας  πόρους, ενώ διεκδικούμε διαρκώς χρηματοδοτικά προγράμματα προκειμένου να εξασφαλίσουμε  τις αναγκαίες υποδομές και μέσα για την εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Έχουν ήδη προηγηθεί δύο σχολικές χρονιές με δυσχέρειες στην εύρυθμη εκπαιδευτική διαδικασία λόγω της υγειονομικής κρίσης, ωστόσο παραμένουμε αισιόδοξοι ότι η φετινή σχολική χρονιά θα κυλήσει ομαλά με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων.

Συνειδητοποιημένα λοιπόν και υπεύθυνα, ας διάγουμε όλοι μαζί τη σχολική χρονιά που μόλις ξεκινά, επιδιώκοντας, με αίσθημα προσωπικής και συλλογικής ευθύνης και σεβασμού  προς τον συνάνθρωπο,  να βγούμε αλώβητοι και πιο δυνατοί από κάθε δοκιμασία, οικοδομώντας το μέλλον που ελπίζουμε και αξίζουμε.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.