Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εισαγγελική πρόταση για κακούργημα στην υπόθεση των ποδηλατοδρόμων

ποδηλατόδρομοι
11 Σεπτεμβρίου 2021 / 17:58
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Σύμφωνα με τη διαδικασία, η εισαγγελική έκθεση απευθύνεται στο δικαστικό Συμβούλιο, που αυτό εντέλει παραπέμπει στο ακροατήριο ή στέλνει στο αρχείο τις υποθέσεις.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την παραπομπή  σε δίκη του πρ. δημάρχου Κερκυραίων, Σ. Μικάλεφ και τριών υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου, ζητάει ο Εισαγγελέας για την υπόθεση των ποδηλατοδρόμων.  Σύμφωνα με τη διαδικασία, η εισαγγελική έκθεση απευθύνεται στο δικαστικό Συμβούλιο, που αυτό εντέλει παραπέμπει στο ακροατήριο ή στέλνει στο αρχείο τις υποθέσεις.

Το αδίκημα στοιχειοθετείται στην εισαγγελική έκθεση  σε βαθμό κακουργήματος λόγω του ύψους της ζημιάς, που υπέστη το Δημόσιο.

Από τη δική του την πλευρά ο Σ. Μικάλεφ, ερωτηθείς από το enimerosi.com δήλωσε ότι το έργο άρχισε επί των ημερών του, ολοκληρώθηκε όμως και παραλήφθηκε από τις διάδοχες δημοτικές Αρχές. Υπήρξε μάλιστα ο υπηρεσιακός έλεγχος και οι προβλεπόμενες προς τούτο αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Η υπόθεση ήταν στο στάδιο της ανάκρισης, για χρόνια. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε είναι ογκώδης. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε και έτσι συντάχθηκε η έκθεση του Εισαγγελέα προς το δικαστικό Συμβούλιο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.