Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ:Αφαίρεση λόγου σε ανεμβολίαστους δημοτικούς συμβούλους

ΕΚΚΙΝΗΣΗ
11 Σεπτεμβρίου 2021 / 12:14

Η αφαίρεση του δικαιώματος λόγου σε παρόντες δημοτικούς συμβούλους, φέρνουν στη μνήμη μαύρες σελίδες της ιστορίας. Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο πρόεδρος του Δ.Σ. έχει επιλέξει να μην κάνει το εμβόλιο, επισημαίνει η ΕΚΚΙΝΗΣΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε καταγγελία αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας που πραγματοποιήθηκε στις 26/08/2021, προχώρησε η ΕΚΚΙΝΗΣΗ τονίζοντας ότι δύο δημοτικοί σύμβουλοι που δεν επέδειξαν πιστοποιητικά εμβολιασμού τέθηκαν εκτός διαδικασίας από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μεταλληνό.

Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να γίνεται δια ζώσης και απρόσκοπτα με συμμετοχή του συνόλου των  μελών του χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

"Η αφαίρεση του δικαιώματος λόγου σε παρόντες δημοτικούς συμβούλους, φέρνουν στη μνήμη μαύρες σελίδες της ιστορίας. Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο πρόεδρος του Δ.Σ. έχει επιλέξει να μην κάνει το εμβόλιο.

Θεωρούμε ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που παραμένουν ανεμβολίαστοι, πρέπει να συμμετέχουν στην συνεδριάσεις με την επίδειξη αρνητικού Rapid Test όπως συμβαίνει και σε όλες τις άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Επίσης πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής τους μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ως ΕΚΚΙΝΗΣΗ θεωρούμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα απαραίτητο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ειδικά όταν η διαχείρισή της από την κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως.
Στα πλαίσια αυτά καλούμε όλους να συμμετάσχουν σε αυτό. Πιστεύουμε ότι η ο μεγάλος αριθμός των ανεμβολίαστων θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, τον περίγυρο τους και την κοινωνική συνοχή. Στον ίδιο κίνδυνο συντείνουν και οι αποφάσεις της κυβέρνησης που με αυταρχισμό και επιβολή προσπαθεί να αντιμετωπίσει το όλο πρόβλημα. 

Τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε ότι όποιοι φορείς επενδύουν στο διχασμό της κοινωνίας ένθεν κακείθεν, το μόνο που θα καταφέρουν είναι τραυματίσουν το κοινωνικό σύνολο, το οποίο βιώνει πολύ δύσκολες στιγμές όχι μόνο λόγω της πανδημίας, αλλά και της οικονομικής κρίσης που ακολουθεί", αναφέρεται στην ανακοίνωση.