Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο πρόγραμμα εκπόνησης Πολεοδομικού Σχεδίου ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας

Πολεοδομικός σχεδιασμός
09 Σεπτεμβρίου 2021 / 16:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα πρόβλημα που σέρνεται για δεκαετίες, αυτό του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, φθάνει σιγά σιγά στο τέλος του, επισημαίνει η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση ο Δήμος  Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων εντάσσεται στο πρόγραμμα εκπόνησης των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων.

Με χθεσινό έγγραφο το Υπουργείο  Περιβάλλοντος  και Ενέργειας,  ενημερώνει τον   Δήμο, ότι ανήκει στη Β’ Ομάδα προγραμμάτων εκπόνησης των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων.

Οι μελέτες που αφορούν τις περιοχές του Δήμου μας, θα ολοκληρωθούν έως το 2025 και θα καθορίσουν χρήσεις γης, όρους δόμησης για νέες οικοδομές και επενδύσεις, δίκτυα και υποδομές. Επίσης  το καθεστώς προστασίας των οικολογικά ευαίσθητων συστημάτων και γενικά θα αντιμετωπιστεί το διαχρονικό πρόβλημα της άναρχης και αυθαίρετης δόμησης.

Σημειώνεται, ότι  πριν περίπου ένα χρόνο, ο Δήμος με αίτημα του, ζήτησε να ενταχθεί στο πρόγραμμα εκπόνησης των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, προκειμένου να προχωρήσουν οι πολεοδομικές μελέτες που είχαν βαλτώσει, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα με την άναρχη και  αυθαίρετη δόμηση.

Η Δήμαρχος δίνοντας ιδιαίτερο βάρος  στην ολοκλήρωση της πολεοδόμησης  και θέλοντας να ενισχύσει αυτήν την προσπάθεια,  με απόφασή της,  προσέλαβε  αρχιτέκτονα -  μηχανικό  κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος Ειδίκευσης   “Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων  και κτηρίων" ως επιστημονική συνεργάτιδα  σε θέματα χωροταξίας  και πολεοδομίας.

Το Τμήμα Χωροταξίας και πολεοδομικών εφαρμογών του Δήμου, βρίσκεται σε ανοιχτή  γραμμή με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου  να ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών των Τ.Π.Σ και να καθοριστούν οι αμοιβές αυτών των μελετών, όπως ορίζεται από την αντίστοιχη νομοθεσία.