Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΝΑΣΑ: «Νέα εποχή ξεκινά για το Τεμπλόνι» και άλλα… σπουδαία!

Τεμπλόνι
08 Σεπτεμβρίου 2021 / 17:20

Γαλιατσάτος: «Το ψεύδος συστατικό στοιχείο της πολιτικής της περιφερειακής αρχής Κράτσα-Τσαγκαροπούλου»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παραποίηση της πραγματικότητας χαρακτηρίζει η παράταξη ΑΝΑΣΑ του Θεόδωρου Γαλιατσάτου, την πρόσφατη ανακοίνωση της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα για το θάψιμο 80.000 μ3 χύδην απορριμμάτων. 
Αναλυτικά αναφέρει: Είναι πλέον προφανές ότι η ανυπαρξία ουσιαστικού έργου μετά από δύο χρόνια διαχείρισης των περιφερειακών υποθέσεων, όπως και η αδυναμία υπεράσπισης των αλλεπάλληλων αντιλαϊκών πρακτικών που ακολουθεί, οδηγούν την περιφερειακή αρχή Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στην απροκάλυπτη παραποίηση της πραγματικότητας και στην χρήση του ψεύδους ως επικοινωνιακού όπλου.
Έτσι, στην πρόσφατη ανακοίνωσή της (6/9/2021), αφού μας ανακοινώνει την «νέα εποχή για το Τεμπλόνι» που την εγκαινιάζει με το θάψιμο 80.000 μ3 σάπιων σύμμεικτων απορριμμάτων (!), μας ενημερώνει στην συνέχεια για την δήθεν πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννου να ζητήσει «...για πρώτη φορά στα χρονικά...» την βοήθεια του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ για μετρήσεις περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Γράφει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΠΙΝ:
«...Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Χωροταξίας, Σπύρου Ιωάννου, να ζητήσει από το Εθνικό Κέντρο Φυσικών Ερευνών (Ε.ΚΕ.Φ.Ε.) «Δημόκριτος», για πρώτη φορά στα χρονικά, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες μετρήσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση που έχει υποστεί τα προηγούμενα χρόνια η ευρύτερη περιοχή του Τεμπλονίου, είναι δεδομένο ότι θα αφήσει σημαντική παρακαταθήκη και σαφές αποτύπωμα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Τεμπλονίου…».
Αφ’ ενός η κίνηση αυτή γίνεται για να «χρυσωθεί το χάπι» στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Τεμπλονίου την ίδια στιγμή που επιβαρύνεται  εξαιρετικά το περιβάλλον της ζωτικής τους περιοχής, αφ’ ετέρου αποκρύβεται επιμελώς ότι η περιφερειακή συμμαχία Κράτσα-Σπύρου-Αλεξάκη είχε απορρίψει την συνεργασία με τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ όταν την εισηγήθηκε στις 13/7/2020 στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η ΑΝΑΣΑ.

Ιδού η πρόταση της ΑΝΑΣΑ:
« Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και τις μετρήσεις που έδωσε στην δημοσιότητα ο τοπικός Σύλλογος, αποφασίζει ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα προσφυγή στον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ προκειμένου να ελέγξει τον βαθμό προσβολής του περιβάλλοντος της περιοχής σε έδαφος, νερό και αέρα. Η ίδια διαδικασία επίσης πρέπει να γίνει και στον ΧΑΔΑ Λευκάδας, διαδικασία που είχε εκκινήσει στη θητείας της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, πλην όμως πρόσφατα αφαίρεσε η νέα Περιφερειακή Αρχή την προβλεφθείσα πίστωση από τον προϋπολογισμό. Επίσης να διερευνηθεί η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί επιδημιολογική έρευνα σχετικά με το θέμα. »

Την ανωτέρω πρόταση της ΑΝΑΣΑ καταψήφισαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ.:
Νικόλαος Μουζακίτης του Σπυρίδωνος,
Ολυμπία (Ολίβια) Καρδακάρη, του Νικολάου,
Γεώργιος Στασινόπουλος του Ιωάννη,
Αμαλία-Ελένη Ανδριώτη-Σκορδίλη του Στεφάνου,
Σταύρος Τραυλός του Παναγή,
Ανδρέας Κτενάς του Γεωργίου,
Κωνσταντίνος Καποδίστριας του Δημητρίου,
Αικατερίνη Μοθωναίου του Διονυσίου,
Ευστάθιος–Σωτήριος Κουρής του Σπυρίδωνος,
Κωνσταντίνος Ζορμπάς του Δημητρίου,
Ιωάννης Αρμενιάκος του Γεωργίου,
Εμμανουήλ Ορφανουδάκης του Γεωργίου,
Σπυρίδων Σπύρου του Πέτρου,
Σπυρίδων Ιωάννου του Δημητρίου,
Νικόλαος Μηλιώτης του Αναστασίου,
Αντώνιος Δουβίτσας του Ιωάννη,
Αλέξανδρος Αλεξάκης του Ιωάννη,
Ιωάννης Ροντογιάννης του Βασιλείου.
Αποκάλυψη τώρα, για τους αδίστακτους ψευδολόγους της περιφερειακής αρχής!
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά