Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέες κινητοποιήσεις κατά της υποχρεωτικότητας, προγραμματίζουν τα σωματεία

Εργατικό Κέντρο
08 Σεπτεμβρίου 2021 / 10:45
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Από τη σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο δεν έλειψαν οι «θερμόαιμοι».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με συμμετοχή εκπροσώπων αρκετών εργατικών σωματείων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.
Την κινητοποίηση είχαν αποφασίσει την προηγούμενη εβδομάδα τα τρία σωματεία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κέρκυρας (ΕΓΕΣΥΚ, Ενιαίο Σωματείο και Σωματείο Εργαζομένων στον Ψυχιατρικό Τομέα του Νοσοκομείου Κέρκυρας), την ημέρα που τεθηκαν σε αναστολή οι 63 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι. 

Αποδοκιμασίες

Από την ενημέρωση και τη συζήτηση που έγινε, για τα επιστημονικά δεδομένα, αλλά και την στάση της κυβέρνησης, δεν έλειψαν και οι ...θερμόαιμοι. 

Κατά τη διάρκεια μάλιστα της ομιλίας του προέδρου της ΕΓΕΣΥΚ, γιατρού Μάνου Αντωνάκη, ακούστηκαν αποδοκιμασίες και διαμαρτυρίες από ομάδα αντιεμβολιαστών. Λέγοντας χαρακτηριστικά "δεν χρειαζόμαστε άλλον Βασιλακόπουλο", οι διαμαρτυρόμενοι τελικά αποχώρησαν.

«Προσπάθησα να πω ότι είμαι κατά του αντιεμβολιαστικού κινήματος, αλλά υπερασπίζομαι το δικαίωμα καθενός να έχει την άποψή του, ωστόσο δεν  ολοκλήρωσα καν τη σκέψη μου» λέει στην "Ε" ο Μάνος Αντωνάκης.

«Το πρόβλημα είναι ότι από την κυβέρνηση δεν έχει γίνει ποτέ μια σωστή ολοκληρωμένη ενημέρωση στους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν είναι μόνον γιατροί και γι΄αυτό δεν έχουν το επιστημονικό υπόβαθρο να αντιμετωπίσουν τα fake news που διαδίδονται. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν στοιχεία για ενδονοσοκομειακή διασπορά, ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας να πάρει πίσω το μέτρο της αναστολής. Ζητάμε προσλήψεις και υποδομές που να επιτρέπουν στο Νοσοκομείο να έχει διαφορετικό προσωπικό και διαφορετικούς χώρους για περιστατικά Covid».




«Αυτή η συζήτηση ήταν ένας συντονισμός όλων των εργατικών σωματείων για να συσπειρωθούμε και να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, και είχε μεγάλη ανταπόκριση τόσο από σωματεία όσο και από πολίτες» αναφέρει η Ντίνα Ιωάννου, πρόεδρος του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας.


Όπως τονίζει στην 'Ε' ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα Αλέκος Κυπριανός, το μήνυμα των εργαζομένων παραμένει το «Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα». «Η αντίδρασή μας οφείλεται στις μεθόδους που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να πείσει τους υγειονομικούς και το μόνο αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί κοινωνικός αυτοματισμός, στρέφοντας την κοινωνία εναντίον μας. Αυτό που λέγαμε από την αρχή, είναι ότι χρειαζόμαστε σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας» αναφέρει ο κ. Κυπριανός.



Εκτός από τα Σωματεία του Νοσοκομείου, στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Ψυχολόγων Ελλάδος, της ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Οικοδόμων, Εστίασης, των υπαλλήλων ΟΤΑ, ΔΕΥΑΚ, ΟΓΕ Βόρειας Κέρκυρας. 


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.