Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας ο Χρήστος Στυλιανίδης

Υπουργός Πολιτκής Προστασίας
06 Σεπτεμβρίου 2021 / 12:03

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 11:00 πμ.

ΑΘΗΝΑ. Ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, το δίδυμο που αναλαμβάνει την ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής. 

Πρόκειται για τον Ελληνοκύπριο πολιτικό και πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος ορίζεται υπουργός και τον πρώην αρχηγό ΓΕΑ, Ευάγγελο Τουρνά, που αναλαμβάνει τα καθήκοντα του υφυπουργού. 

Σημειώνεται ότι με τη σύσταση Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, έρχονται και ανακατατάξεις στη δομή και την λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος, οι αρμοδιότητες του οποίου μεταφέρονται στο νεοσύστατο υπουργείο.

Όπως σημείωσε ο κ. Οικονόμου, στον κ. Στυλιανίδη θα αποδοθεί τιμητική πολιτογράφηση με τις διαδικασίες που προβλέπονται.

«Πρέπει να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς καθυστέρηση», δήλωσε ο νέος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμητική πρόταση.