Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν δήλωσαν συμμετοχή έξι ομάδες, ο «νέος χάρτης»

επσκ
02 Σεπτεμβρίου 2021 / 17:27
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μπορεί το υγειονομικό πρωτόκολλο και το οικονομικό να έχει προβληματίσει τα σωματεία της Κέρκυρας και οι προβληματισμοί των διοικήσεων να μην συμμετάσχουν στα φετινά πρωταθλήματα να βρήκε απήχηση σε έξι συνολικά σωματεία, αλλά σίγουρα αυτό δεν είναι ότι καλύτερο για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη έληξε και η προθεσμία για δηλώσεις συμμετοχής στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣΚ και πλέον ξεκαθάρισε το τοπίο, αν και εκτιμούμε ότι αν κάποιο σωματείο έστω και καθυστερημένα (2-3 μέρες) δηλώσει συμμετοχή θα πρέπει να γίνει δεκτό. 

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από τις ομάδες που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην Α1 κατηγορία, ο ΑΟ Κασσιόπη δεν δήλωσε συμμετοχή, ενώ ο Νέος 2017 δήλωσε ότι θα αγωνιστεί στην Α΄ κατηγορία (εκτιμούμε ότι ούτε και εκεί θα παίξει), άρα μένουν 14 σωματεία και είναι: Όλυμπος, Αστέρας Πετριτή, Θιναλιακός, Οδυσσέας, Ολυμπιάδα, Αχιλλέας, Αστέρας Λιαπάδων, ΑΕ Καναλίων, Ατρόμητος Στρογγυλής, Κάβος, Αναγέννηση Περιβολίου, ΑΟ Παξοί, Κεραυνός Αγ. Νικολάου, Φαίακας Μαραθιά. Με βάση τις εξαγγελίες του προέδρου της ΕΠΣΚ κ. Κουλόπουλου το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο, αντί δυο όπως ήταν πέρσι, λόγω της συμμετοχής 14 ομάδων ή λιγότερων. Και αναφέρουμε λιγότερων γιατί μπορεί να δήλωσαν συμμετοχή, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι στη σέντρα θα βρεθούν και οι 14.

Τώρα στην Α΄ κατηγορία, επιστρέφει ο Ορφέας μετά από αποχή 15 χρόνων, ενώ δεν δήλωσαν συμμετοχή η Βολίδα (2η συνεχόμενη χρονιά), παρ΄ ότι έχει προκηρύξει εκλογές για 12/9 με στόχο μια ισχυρή διοίκηση  που θα βοηθούσε στην επαναλειτουργία της ομάδας, ακόμα ο ΑΟ Βασιλάτικα, Η ΑΕ Αρίλλα/Καββαδάδων και ο Άρης Μέσης (που όμως κατεβαίνει ουσιαστικά σαν Ολυμπιακός Κέρκυρας). Μια διάταξη στην προκήρυξη σίγουρα εκθέτει τους εμπνευστές της είναι στο άρθρο 3 παρ.7 που αναφέρει «7. Δικαίωμα συμμετοχής την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα έχουν όσα σωματεία της Ένωσης αγωνίζονται ΜΟΝΟΝ στα τμήματα Υποδομών και δεν συμμετέχουν στα ανδρικά πρωταθλήματα, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα, στην 20αδα και σ’ όλους τους αγώνες, ποδοσφαιριστές κάτω των είκοσι(20) ετών, ήτοι γεννηθέντες από 01.01.2001 και μετά. Τα σωματεία αυτά, ταυτόχρονα, θα έχουν τη δυνατότητα σε κάθε αγώνα να χρησιμοποιούν μέχρι τρεις (3) ποδοσφαιριστές άνω των είκοσι (20) ετών».

Δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω, ο καθένας που ασχολείται με τα τοπικά πρωταθλήματα καταλαβαίνει τι έχει γίνει, χωρίς να είναι αναγκαίο κάτι τέτοιο. Ουσιαστικά χωρίς λόγο εκτίθεται δυο πλευρές.

Μετά από αυτά στο πρωτάθλημα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι ομάδες: ΑΟ Κέρκυρα, Κρόνος Αργυράδων, ΑΕ Φαιάκων, Ομόνοια, Αστέρας Μωραΐτικων, Ηρακλής Αγ. Δέκα, Μ. Αλέξανδρος, Κοντόκαλι, ΠΑΟ Κορακιάνας, ΓΕ Παλαιοκαστριτών, Μπενίτσες, Δίας Κασιόπης, Εθνικός Περουλάδων, Ποσειδώνας Βιταλάδων, Θύελλα, Αστέρα Σπαρτύλα, Κεραυνός Ποταμού, Ατρόμητος Άφρας, Συναράδες, Ηρακλής Σφακερών, Κεραυνός Δραγωτινών, ΠΑΟ Σφακιανάκης, Ορφέας, Ολυμπιακός Κέρκυρας, Νέος 2017.

Το αν κάποια ομάδα τελικά δεν πάρει μέρος αν και δήλωσε συμμετοχή θα το δούμε τις επόμενες μέρες, όπου λογικά θα έχουμε εξελίξεις, αφού προχωράει το σχεδιασμό η Ένωση, αλλά κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε τα σωματεία που οδηγούνται σε ένα πρωτάθλημα χωρίς να είναι ενημερωμένα, να έχουν φωνή, αυτή που ακούγεται στη Γ.Σ. η οποία είναι η απολογιστική της περασμένης  χρονιάς και η οποία κατά περίεργο (;;;) τρόπο δεν έχει γίνει ακόμη. Για μας η διοίκηση  η οποία έχει καταψηφιστεί την προηγούμενη Γ.Σ. από τα σωματεία, τόσο στον διοικητικό όσο και στον οικονομικό απολογισμό, θα έπρεπε να έχει κάνει την Γ.Σ. πριν καν βγουν οι προκηρύξεις για τα φετινά πρωταθλήματα, αφού είτε το θέλουμε είτε όχι, τυπικά δεν έχει τη στήριξη των σωματείων (με βάση την απόρριψη των απολογισμών της). 

Δεν γνωρίζουμε αν θα άλλαζε κάτι, αν γινόταν η Γ.Σ. 30/6/2021 όπως είχε προκηρυχθεί, αλλά αναβλήθηκε, ούτε αν άλλαζε κάτι και με διενέργεια εκλογών, όμως το να αποφεύγεις να κάνεις Γ.Σ. (έτσι τουλάχιστον το εκλαμβάνουν τα περισσότερα σωματεία με τα οποία έχω μιλήσει) εκτίθεσαι. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια