Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θηλιά το οικονομικό και το υγειονομικό πρωτόκολλο, λέει ο πρόεδρος του ΑΟ Βασιλάτικα Φ. Βλαχόπουλος

επσκ
01 Σεπτεμβρίου 2021 / 18:12
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η ομάδα μετά 33 χρόνια ανελλιπούς παρουσία φέτος δεν θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα κυρίως για οικονομικούς λόγους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τελείωσε τυπικά η ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής στα τοπικά πρωταθλήματα και στο κύπελλο των ομάδων την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη και περιμένουμε θα δούμε οριστικά πόσα σωματεία δήλωσαν συμμετοχή. Ξέρουμε σίγουρα κάποια που ήδη δεν θα συμμετέχουν (π.χ. ΑΟ Κασσιόπης, Νέος 2017 δεν θα είναι στην Α1) και περιμένουμε να οριστικοποιηθεί ο αριθμός τους για να παρουσιάσουμε την εικόνα που θα έχουν φέτος τα τοπικά πρωταθλήματα.  Το σίγουρο είναι πως η Α1 θα γίνει σε έναν όμιλο, αυτό είχε πει ο πρόεδρος κ. Κουλόπουλος στη συνάντηση που είχε με τις ομάδες, διευκρινίζοντας ότι θα γίνει αν τα σωματεία είναι 14 ή και λιγότερα.

Όμως να σταθούμε σε μια ανάρτηση του προέδρου του ΑΟ Βασιλάτικα κ. Φ. Βλαχόπουλου, που ενημέρωσε από 31/8/2021 (μια μέρα πριν την προθεσμία δήλωσης) ότι η ομάδα μετά 33 χρόνια ανελλιπούς παρουσία φέτος δεν θα πάρει μέρος κυρίως για οικονομικούς λόγους.    

Η ανάρτηση: «Τελευταία ημέρα αύριο για την υποβολή αίτησης για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας της ΕΠΣ Κέρκυρας, οι υπάρχουσες συνθήκες και η εμπειρία των δύο τελευταίων ετών όπου τα πρωταθλήματα δεν ολοκληρώθηκαν, μας προτρέπουν στο να πάρουμε μια πολύ δύσκολη απόφαση, αυτή του να μην δηλώσουμε την συμμετοχή της ομάδας μας, 33 χρόνια ανελλιπούς συμμετοχής για την ομάδα μας στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κέρκυρας 33 χρόνια γεμάτα χαρές, λύπες, νίκες, ήττες, 33 χρόνια που μας άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους, 33 χρόνια γεμάτα εμπειρίες, δυστυχώς οι ερασιτεχνικές ομάδες του νησιού δεν έχουν καμία βοήθεια, ή πανδημία έφερε νέα εμπόδια, πρωτόκολλα και υποχρεωτικά rapid test καθιστούν ανέφικτη τη λειτουργία πολλών σωματείων λόγω των υπερβολικών εξόδων, ελπίζουμε να είναι ένα μικρό διάλειμμα και να επανέλθουμε δυνατότεροι. Καλή συνέχεια και καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όσα σωματεία δηλώσουν συμμετοχή».

Εμείς από την πλευρά μας εκτιμάμε ότι και το υγειονομικό πρωτόκολλο θα δυσκολέψει πολύ τις ομάδες, δεν ξέρουμε σε τι βαθμό θα ακολουθηθεί. Και αυτό με τα τεστ (αφού οι περισσότεροι ίσως ποδοσφαιριστές λόγω ηλικίας δεν είναι εμβολιασμένοι) τα έξοδα μεγαλώνουν, η διαδικασία θέλει ανθρώπους να τρέξουν και όλα αυτά είναι πρόβλημα για ένα σωματείο που δύσκολα μπορούσε να ανταποκριθεί τις περασμένες χρονιές, χωρίς αυτά. 

Λογικό δείχνει να υπάρχουν αποχές, όχι μόνο στην ΕΠΣΚ, αλλά και σε όλες τις ΕΠΣ της χώρας και δυστυχώς δεν μπορεί αν γίνει διαφορετικά. Προέχει η Υγεία όλων, αλλά πέφτει λίγο «ακριβή» για ένα ερασιτεχνικό σωματείο και δικαιολογείται απόλυτα αν εφέτος μείνει εκτός πρωταθλημάτων. Το κακό είναι ότι για κάθε ένα τουλάχιστον 25 ποδοσφαιριστές θα πρέπει να ψάξουν αλλού ποδοσφαιρική στέγη, ενώ η επιστροφή μια ομάδας ξανά στο πρωτάθλημα τη νέα χρονιά θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια