Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσκεψη στη ΔΕΥΑΚ για τα προβλήματα υδροδότησης της Βόρειας Κέρκυρας

Ύδρευση
01 Σεπτεμβρίου 2021 / 09:09

Υπό τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη, για τον προγραμματισμό επίλυσης θεμάτων ύδρευσης-αποχέτευσης.

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στα γραφεία της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ με παρόντες από πλευράς δημοτικής Αρχής Βόρειας Κέρκυρας τους: Γεώργιο Μαχειμάρη  Δήμαρχο, Νικόλαο Μουζακίτη  Αντιδήμαρχο, Βάσίλη Σαλβάνο συνεργάτη ενώ από πλευράς ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ., τους Βασίλη Αργυρό - Γεώργιο Αρμενιάκο, μέλη του ΔΣ, Αναστάσιο Κατσαρό, δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών, Κων/νο Χαραλαμπάκη, Γενικό Δ/ντή.

Στη συζήτηση τέθηκαν μεταξύ άλλων θέματα όπως η σημαντική έλλειψη ποσοτήτων νερού, η καταβολή για πολλά χρόνια μόνο του παγίου, η ανάγκη αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων αγωγών που παρουσιάζουν συνεχείς  εμφράξεις, η εξεύρεση πηγών υδροληψίας  κ.λ.π. Επίσης:

- Η αξιοποίηση γεωτρήσεων που τέθηκαν στον έλεγχο του ΙΓΜΕ (νυν Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) , ούτως ώστε να ενεργοποιηθούν για την επόμενη χρονιά.

- Η άμεση δημοπράτηση των γεωτρήσεων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Α.ΤΡΙΤΣΗΣ., ώστε ορισμένες από αυτές να συμβάλλουν στη μείωση του προβλήματος για τον επόμενο χρόνο.

- Η κατασκευή όλων των γεωτρήσεων στις ΔΕ Θιναλίων  και Εσπερίων προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ποσότητες ύδατος οι οποίες αυξάνονται κατά τη θερινή περίοδο και η ενίσχυση  της γεώτρησης της  ΤΚ Κασσιώπης.

- Η άμεση κατασκευή γεώτρησης Μαρμάρι Αυλιωτών

- Η άμεση κατασκευή γεώτρησης Ρέγγη Αρίλλα

- Η άμεση κατασκευή της νέας ερευνητικής γεώτρησης Καρουσάδων

- Η άμεση κατασκευή γεώτρησης Γουσάδων-Αρίλλα- Περουλάδων.

- Η άμεση κατασκευή δεξαμενής στους Αγραφούς.

Η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας ανακοίνωσε ότι «με καθημερινή την έννοια επαρκούς και ασφαλούς υδροδότησης των κοινοτήτων και οικισμών της συνεχίζει αδιαπραγμάτευτα σ αυτό το πνεύμα τις προσπάθειες  της για την επάρκεια  του κοινωνικού αγαθού - του νερού- και την ασφαλή κατανάλωση του από τα νοικοκυριά».