Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γονείς Κοντοκαλίου: Διαμαρτυρία για την μετακίνηση των νηπίων στην Κορακιάνα

Νηπιαγωγείο
31 Αυγούστου 2021 / 09:59

Ζητούν επειγόντως συνάντηση με τη Δήμαρχο και την Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου

Η επιστολή των γονέων:

Αξιότιμη Δήμαρχε κα Υδραίου,
Αξιότιμη Πρόεδρε Επιτροπής Παιδείας κα Ζερβού,

Οι γονείς των παιδιών που θα φοιτήσουν στο Νηπιαγωγείο Κοντοκαλίου για τη σχολική χρονιά 2021-‘22, μετά από Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε τη Δευτέρα 30/8/2021, δηλώνουμε τη δυσαρέσκειά μας για τις ανακοινωμένες αποφάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν έγκριση παραρτήματος και όπως διαφαίνεται μετεγκατάσταση του Νηπιαγωγείου Κοντοκαλίου σε μέρος εκτός των ορίων του σχολείου μας και σε συνθήκες που δεν συνάδουν με σχολικό περιβάλλον του 21ου αιώνα. Νήπια να ξεκινούν τη σχολική ζωή τους, της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, σε αίθουσες προκάτ!

Απαιτούμε από την αρμόδια για τα σχολικά μας κτίρια Δημοτική Αρχή
1. Τα παιδιά μας να έχουν σχολική στέγη στην περιοχή των ορίων που επιβάλλει ο νόμος. Τα όρια, ως γνωστόν, είναι αυτά των κατοικιών των παιδιών που προβλέπεται να ενταχθούν στο συγκεκριμένο σχολείο. Κανένας γονιός δεν πρόκειται να στείλει το παιδί του σε σχολείο εκτός της περιοχής μας.
2. Τα παιδιά μας να στεγαστούν σε ασφαλές κτίριο πού θα προάγει το εκπαιδευτικό τους ενδιαφέρον. Χωρίς υγρασία, προβλήματα ηλεκτρικού ρεύματος, παροχής καθαρού νερού, αποχέτευσης, με στέγαστρο, με ασφαλή αυλή!

3. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε πώς θα εξυπηρετούνταν τα νήπιά μας σε μία τόσο μακρινή απόσταση, όπως η αυλή του Μουσικού Σχολείου - ΕΠΑΛ Κορακιάνας! Θα προβλεπόταν μεταφορά με σχολικά λεωφορεία της Περιφέρειας για προσέλευση και αποχώρηση κλασικού και ολοήμερου νηπιαγωγείου; 

4. Στο τόσο αναπτυσσόμενο Κοντόκαλι, εν ετει 2021, πάλι τα παιδιά μας και εμείς πρόκειται να βιώσουμε ανασφάλεια και ταλαιπωρία, παρά τους μακροχρόνιους αγώνες των κατοίκων της περιοχής για σχολική στέγη και τις υποσχέσεις κάθε Δημοτικής Αρχής…(Σήμερα 30/8, δεν έχουν καν τοποθετηθεί τα εν λόγω προκάτ) Εκλέγουμε τους αυτοδιοικητικούς μας για να μας βρίσκουν ασφαλείς και πολιτισμένες λύσεις και αυτό αναμένουμε!

Αξιότιμες κα Δήμαρχε και κα Πρόεδρε,
Αιτούμαστε το γρηγορότερο συνάντηση μαζί σας!

Μετά τιμής,
Γονείς & Κηδεμόνες
Νηπιαγωγείου Κοντοκαλίου
για την επικοινωνία: Λάππας Ιωάννης 6972859920
Κορωνάκη Κατερίνα 6949472262
Καραφυλλίδου Σωτηρία 6987795369
Τόλης Χρήστος 6974550772