Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρεμιέρα του Φαίακα εντός με ΠΑΟΚ, ενίσχυση με Velibor, Alsaba

χαντμπολ
30 Αυγούστου 2021 / 19:20
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Στα γραφεία της Ομοσπονδίας του Χάντμπολ έγινε τη Δευτέρα 30 Αυγούστου η κλήρωση της Handball Premier περιόδου 2021-2022, στην οποία μετέχει και ο Φαίακας (για 3η συνεχόμενη χρονιά). Η ομάδα της Κέρκυρας μετέχει στον 2ο όμιλο (Βόρειο) με άλλες έξι ομάδες, όπως ακριβώς ήταν και πέρσι και το πρωτάθλημα θα γίνει με τους ίδιους όρους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η κλήρωση έβγαλε ένα πολύ δύσκολο ματς για τον Φαίακα ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα, εδώ στο κλειστό του ΕΑΚΚ τον περσινό φιναλίστ του πρωταθλήματος ΠΑΟΚ, μια ομάδα που και φέτος θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Αλλά και τη 2η αγωνιστική έχει πολύ δύσκολη αποστολή στη Δράμα. Όμως είναι ματς που έτσι ή αλλιώς θα τα δώσει και πότε θα γίνει αυτό λίγη σημασία έχει.   
 
Το πρόγραμμα (1η Αγωνιστική) 
Σάββατο 18.09.2021 
Φίλιππος Βέροιας - Ζαφειράκης Νάουσας
Α.Ε.Σ.Χ. Πυλαίας - Γ.Σ. Δράμα Bianco Monte
Φαίακας Κέρκυρας - Π.Α.Ο.Κ.
Ρεπό ο Αερωπός Έδεσσας 
Την 2η αγωνιστική ο Φαίακας πάει στη Δράμα να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα. 
 
Ενίσχυση
 
Με δυο ακόμη ξένους αθλητές (μετά τον Μαυροβούνιο Emir Djulovic) ενισχύθηκε ο Φαίακας, σε μια προσπάθεια να είναι πλήρης πριν την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος που ξεκινάει μετά από τρεις εβδομάδες. Αυτή τη φορά ενισχύθηκε στη θέση του πίβοτ με τον έμπειρο Βόσνιο Manjic Velibor, ενώ η έκπληξη ήταν η ανακοίνωση της απόκτησης του Σαουδάραβα Alsaba Ahmed, ο οποίος αγωνίζεται σαν πλέι μέικερ και σαν αριστερός ίντερ. 
Όπως ενημέρωσε η ομάδα ο Manjic Velibor είναι γεννημένος 26/05/1987 κατάγεται από τη Βοσνία, έχει ύψος 1,88 και παίζει στη θέση του pivot. Έχει αγωνιστεί και έχει κατακτήσει πολλά τρόπαια με την Sloga Doboi  από τη Βοσνία, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμη σε τρεις ομάδες στην Τουρκία (Kayser, Merzifon, Selka), στην ρουμανική Suceana και στις Gracanica, Sloboda από τη Βοσνία. 


Ο Velibor σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε… «Είμαι χαρούμενος που ήρθα και υπέγραψα συμβόλαιο με αυτήν την ομάδα, ανυπομονώ να παίξω για αυτήν την ομάδα. Η χημεία είναι καλή στην προπόνηση, οι συμπαίκτες είναι εξαιρετικοί. Ανυπομονώ για την έναρξη του πρωταθλήματος». 



Για τον Σαουδάραβα Alsaba Ahmed, η ενημέρωση του Φαίακα αναφέρει ότι είναι γεννημένος 23/6/1994,  έχει ύψος 1,92 και παίζει στη θέση του αριστερού ίντερ & play maker, ενώ προηγούμενη ομάδα του είναι Khaleej Club. Για πρώτη φορά βγαίνει εκτός συνόρων και  έρχεται για τον Φαίακα στην Ελλάδα.
Δήλωση Asaba:
Ο Ahmed δήλωσε μεταξύ των άλλων: «…είμαι χαρούμενος που θα είμαι μέλος της ομάδα χάντμπολ Α.Ο Φαιάξ. Αυτή η ομάδα είναι σαν μια πολύ καλή οικογένεια και απολαμβάνω τις προπονήσεις και ελπίζω να φτάσουμε στον στόχο μας. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια