Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υποστελέχωση και κτιριακά προβλήματα στο Κ.Υ Λευκίμμης: Ενημέρωση Γκίκα

Στέφανος Γκίκας
30 Αυγούστου 2021 / 18:27

Ο Βουλευτής και ο Υπηρεσιακός Γραμματέας του Υπυργείου Υγείας, ανέφεραν ότι θα προωθήσουν τα ζητήματα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης έκανε τη Δευτέρα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας μαζί με τον Υπηρεσιακό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Ιωάννη Βλάσση, όπου ενημερώθηκαν από την Συντονίστρια του Κέντρου Υγείας, ιατρό, Δήμητρα Κιπενή και τον Αντιδήμαρχο Νότιας Κέρκυρας και ιατρό, Γιώργο Σαγιά για τα ζητήματα που απασχολούν το Κέντρο Υγείας.

Κατά την συζήτηση η κα Κιπενή έθεσε μετ΄ επιτάσεως την ανάγκη επαναπροκήρυξης των κενών θέσεων ιατρών του Κέντρου Υγείας, αφού η προηγούμενη προκήρυξη με θέσεις ιατρών βαθμού Επιμελητή Β΄ ήταν άγονη. Προκειμένου να καλυφθούν τα υφιστάμενα κενά, προτάθηκε όπως η νέα προκήρυξη να προβλέπει τον βαθμό του Επιμελητή Α΄.



Παράλληλα, η Συντονίστρια διευκρίνισε ότι μετά και την τελευταία πρόσληψη δύο νοσηλευτών, στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης έχουν συμπληρωθεί οι προβλεπόμενες θέσεις νοσηλευτών, ωστόσο, υπάρχει έλλειψη διοικητικού προσωπικού το οποίο είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία της δομής.

Επιπλέον, αναφορικά με τη φθορά που υπάρχει στο κτίριο, ο κ. Γκίκας και ο κ. Βλάσσης ενημερώθηκαν ότι ιδιώτης προσφέρθηκε να αναλάβει την επισκευή κάποιων δωματίων του Κέντρου Υγείας. Σημειώνεται, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι μελέτες των έργων ριζικής επισκευής και αναβάθμισης όλων των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας, που θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ο Βουλευτής και ο Υπηρεσιακός Γραμματέας, ανέφεραν ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους θα προωθήσουν τα ζητήματα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Λευκίμμης να διασφαλιστεί προς όφελος των πολιτών της Νότιας Κέρκυρας.