Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με γκολ στο 120΄ η ΑΕΛ 3-2 τον Ατρόμητο Παλαμά για το κύπελλο

αε λευκίμμης
28 Αυγούστου 2021 / 20:34
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Καλές ήταν οι εντυπώσεις για την ομάδα της Κέρκυρας στο πρώτο επίσημο παιγνίδι της, η δουλειά του Αντώνη Δρακόπουλου φαίνεται από την αρχή, όπως και η διάθεση των παικτών που πάλεψαν ως το τελευταίο δευτερόλεπτο και δικαιώθηκαν.

Μπορεί να είχε μόλις τρεις μόλις εβδομάδες προετοιμασίας η «Βασίλισσα του Νότου» και να έπρεπε να παίξει χωρίς καν φιλικό το πρώτο επίσημο ματς της για τη νέα σεζόν, όμως έδειξε ότι έχει βαριά φανέλα.

Έτσι για το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος νίκησε τον Ατρόμητο Παλαμά και πέρασε στον επόμενο γύρο.

Ήταν ένα ματς δύσκολο για τους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων που δεν ήταν έτοιμοι, κάτω από αφόρητη ζέστη. Η ομάδα της Καρδίτσας που έχει προπονητή τον Άκη Μίχο μπόρεσε να προηγηθεί στο 14΄με γκολ του Αλ. Κόκκινου, αλλά η ΑΕΛ γύρισε το ματς πριν το ημίχρονο, ισοφάρισε αρχικά στο 26’ με τον Πανταζή, όταν μετά από κτύπημα φάουλ του Τσεβανέδη η μπάλα  βρήκε το δοκάρι και στην επαναφορά σκόραρε ο παίκτης της ΑΕΛ. Στο 41΄ πήρε κεφάλι στο σκορ με τέρμα του σπουδαίου της σκόρερ Βαγγέλη Τσεβανέδη για να τελειώσει 2-1μ το ημίχρονο.

Στις αρχές της επανάληψης και στο 51΄ ο Κοντός ισοφάρισε για τον Ατρόμητο και λίγο μετά η ΑΕΛ είχε δοκάρι με τον Τσεβανέδη, ενώ στη συνέχεια ο Θεοδωράκης είδε 2η κίτρινη και η ΑΕΛ από το 63΄έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Ενώ παρά τις προσπάθειες των παικτών την ΑΕΛ να πετύχουν ένα γκολ για να πάρουν τη νίκη, το 2-2 έμεινε ως το τέλος.

Ακολούθησε ημίωρη παράταση με τους παίκτες να τα δίνουν όλα για το γκολ τη νίκης, δέκα λεπτά μετά την έναρξη της παράτασης αποβλήθηκε ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου και οι ομάδες συνέχισαν με 10 παίκτες και όλα έδειχναν ότι πάμε στην διαδικασία των πέναλτι. Όμως  ήλθε στο 120΄ το γκολ για την ομάδα της Λευκίμμης  με κεφαλιά του Κυπτίου, που έκανε το 3-2 και έτσι η ΑΕΛ περνάει στη 2η φάση του θεσμού.

Καλές ήταν οι εντυπώσεις για την ομάδα της Κέρκυρας στο πρώτο επίσημο παιγνίδι της, η δουλειά του Αντώνη Δρακόπουλου φαίνεται από την αρχή, όπως και η διάθεση των παικτών που πάλεψαν ως το τελευταίο δευτερόλεπτο και δικαιώθηκαν.
Η ΑΕΛ έπαιξε με τους Βάτζιο, Γρηγοριάδη, Ματσοβίλα, Πουλημένο, Κωστακιώτη, Λαμπόρντα, Κυπτίου, Θεοδωράκη, Γαστεράτος, Πανταζή, Τσεβανέδη.

Διαιτητής από τα Γιάννενα, ο Κ. Νέος με βοηθούς του από την ίδια ΕΠΣ τους Δ. Τσαντά και Θ. Γκέλη.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια